Гари Невил скочи срещу Висшата лига

Заради наказанието на Евертън

Гари Невил скочи срещу Висшата лига

Бившият английски национал Гари Невил нарече в подкаста си Висшата лига "беззаконие" заради отнетите 10 точки от актива на Евертън, което шокира английския футбол миналата седмица, съобщи "Ройтерс".

Евертън става в петък първия елитен английски клуб, на който му отнемат точки заради нарушаване за финансовите правила за устойчивост.

"Доверието и вярата на Евертън във Висшата лига са напълно изчерпани", каза Невил в подкаста си.

"Алчността и егоизмът са извън контрол - това е беззаконие. Висшата лига е несъществуваща организация, защото има 20 клуба, като всеки гласува според собствените си интереси. Това се случва от години", добави той. От Висшата лига все още не се коментирали позицията му.

Незабавното отнемане на точки свали Евертън от 14-о на предпоследното 19-о място в класирането, което е отговаря на изпадане. Наказанието дойде, след като Евертън публикува загуби за около 372 милиона паунда за последните три години, което е повече от допустимите 250 милиона за този период.

Манчестър Сити е пред угрозата да получи повече от 100 наказания за нарушаване на финансовите правила.

"Клубовете от Супер лигата, които се опитаха да разрушат целия европейски футбол, бяха глобени с 22 милиона паунда - 3,5 милиона за всеки клуб. Това е абсолютно скандално на фона на това, което се опитаха да направят и да убият играта", казва Невил.

Виждането на бившия футболист на Манчестър Юнайтед съвпада с това на други критици, сред които е и депутата от Лейбъристката партия Йън Бърн, който призова за незабавното създаване на независим регулатор в английския футбол.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки