Рекорд! Шестима носят капитанската лента на Левски през сезона

Вижте подробности

Рекорд! Шестима носят капитанската лента на Левски през сезона

Левски постави клубен рекорд на вчерашния злополучен мач с Локомотив (София) в "Надежда", който завърши 2:2. "Сините" изпуснаха победата, въпреки че имаха предина от два гола до 75-ата минута.

Въпреки това обаче този мач ще остане в историята и с нещо друго. Келиан ван дер Каап изведе Левски с капитанската лента, като това се случи за първи път, откакто нидерландецът пристигна на "Герена" преди почти две години. Така той стана шестият капитан на отбора от началото на сезона, пише "Мач Телеграф".

В тази бройка са хората, извеждали тима с лентата на ръката си, но не и случаите, при които някой я слага в хода на срещата. Това е абсолютен рекорд в историята на клуба. Досега Левски бе стигал най-много до петима капитани в рамките на един шампионат. Толкова бяха те през 2009/10, 2010/11, 2014/15 и 2018/19.

Конкретно през настоящия сезон с лентата в състава на Николай Костов се изредиха Ноа Сонко Сундберг, Ивелин Попов, Цунами, Николай Михайлов, Андриан Краев, а от вчера към тях се присъедини и Келиан ван дер Каап.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки