Вижте къде може да гледате футболното Евро 2024

Две телевизионни групи дават мачовете

Вижте къде може да гледате футболното Евро 2024

Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия ще излъчат съвместно Европейското първенство по футбол, в продължение на дългогодишното си успешно партньорство. След като придоби изключителните телевизионни права за престижния футболен турнир, водещата медийна и технологична компания Нова Броудкастинг Груп ще даде възможност на българските зрители да проследят шампионата с участието на най-добрите национални отбори в Европа, в партньорство с БНТ.

Европейското първенство по футбол ще се проведе в Германия от 14 юни до 14 юли 2024 г.

Всички мачове от UEFA EURO 2024 ще бъдат разпределени поравно между Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия. По традиция, те едновременно ще излъчат откриващия двубой, който ще се проведе на 14 юни 2024 г. на стадион „Алианц Арена“ в Мюнхен, финала на „Олимпиащадион“ в Берлин на 14 юли 2024 г., както и един двубой от груповата фаза. Така всеки от партньорите ще предложи на зрителите излъчване на живо на 27 мача от вълнуващия турнир.

„За БНТ е важно да предоставя на зрителите възможността да гледат най-големите футболни шампионати в ефира на обществената телевизия. Това е традиция, която продължава вече от почти 60 години. Надявам се и през следващата година футболната аудитория да бъде удовлетворена от продукта, който ще предложим. Трайното ни партньорство с Нова Броудкастинг Груп от няколко години дава възможност на почитателите на най-великата игра да изживеят един месец, изпълнен с много емоции заедно с най-големите отбори в Европа“, заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

„След съвместното реализиране на едно световно и две европейски първенства по футбол, тази година в партньорство с БНТ отново ще дадем възможност на любителите на футбола в България да се насладят на едно от най-гледаните спортни събития в света. Горди сме, че Нова Броудкастинг Груп се наложи като дома на големия спорт с първокласно и разнообразно спортно съдържание. Искаме да осигурим на нашите зрители качествено изживяване и ще използваме целия потенциал, който имаме като медийна група, за да го постигнем“, заяви главният изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова.

Държавите, които вече си осигуриха място на Евро 2024, са Албания, Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Дания, Англия, Франция, Германия (домакин), Унгария, Италия, Нидерландия, Португалия, Румъния, Шотландия, Сърбия, Словакия, Словения, Испания, Швейцария и Турция. За останалите три места ще спорят 12 национални отбора, които ще изиграят плейофи за класиране през март 2024 г. Полуфиналните срещи ще се проведат на 21 март 2024 г., а финалите – на 26 март 2024 г. и всички те ще бъдат излъчени в каналите на DIEMA XTRA.

Жребият за груповата фаза на турнира ще бъде теглен в Хамбург, Германия на 2 декември 2023 г. от 19:00 ч. и ще бъде излъчен на живо по БНТ 1, БНТ 3 и спортния канал DIEMA SPORT 3, част от премиум пакета DIEMA EXTRA.

Всички анализи – преди и след жребия – зрителите на Българската национална телевизия ще могат да проследят в специална студийна програма от 18:30 ч. до 20:30 ч. в ефира на спортно-развлекателния канал БНТ 3.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки