Конгрес на Европейската гимнастика в София

Вижте какво каза президентът на нашата федерация Красимир Дунев

Конгрес на Европейската гимнастика в София

Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев приветства всички присъстващи на 30-ия Конгрес на Европейската гимнастика, който започна днес в хотел "Маринела" в София.

"От името на Българската федерация по гимнастика бих искал да ви приветствам на 30-ия Конгрес на Европейската гимнастика в София. Бих искал да ви благодаря предоставената възможност отново да организираме този престижен форум. Ще направим всичко по силите си да се чувствате добре дошли, да се чувствате като у дома си. Бих искал да благодаря на персонала на Европейската гимнастика за
помощта, която ни оказах при организацията на този форум.  Бих искал да благодаря на Организационния комитет и на всеки, който участва в организацията. Бих искал да благодаря на всички Ви за това, че сте тук", заяви Красимир Дунев.

В София е цялото ръководството на Европейската централа начело с президента Фарид Гаибов, който е министър на спорта на Азербайджан. Сред делегатите е и Мариана Василева, дългогодишен главен треньор на азербайджанския национален отбор по художествена гимнастика. Сега българката е заместник-министър на спорта в бившата съветска република.

От българската страна в залата присъстват Илиана Раева, президент на БФХГ, Росина Атанасова, генерален секретар на централата, Християна Тодорова, член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейската федерация. Спортната аеробика и спортната акробатика са представени съответно от Димитрина Къндева, президент на Съюза по аеробика и от Николай Иванов - членове на Техническите комитети на своите дисциплини в Европейската гимнастика. Делегати от българската федерация по скокове на батут са Стоян Димитров, президент на централата и Мариела Стойчева, генерален секретар. 

Сред официалните гости са трикратната световна шампионка по художествена гимнастика и вицепрезидент на ТК по художествената гимнастика в Международната федерация и вицепрезидент на БФХГ Мария Петрова, Николина Христова, член на ТК по акробатика към ФИГ и Невяна Владинова, втори вицепрезидент на БФХГ.

Националите по спортен риболов са световни вицешампиони

Голям успех за родните рибари

България завърши на 10-о място на Световната купа по фехтовка

Вижте подробности

Карлос Насар: Никога не бих предал хората, които ме подкрепят

„Отивам в Париж, за да зарадвам България“

Министър Глушков присъства на фестивала по утринна гимнастика „Ямбол‘24“

Вижте подробности

Йоана Илиева и Олга Храмова във втория ден на Световната купа по фехтовка в Пловдив

Вижте подробности

Зам.-министър Петър Младенов награди участниците в спортния празник на училище „Питагор“

Вижте подробности

Министър Глушков в Пловдив за Деня на спорта

Подкрепи българите на СК по фехтовка и се срещна с кмета Костадин Димитров и студенти

Само за месец! Глушков преодоля забавеното финансиране на спортните клубове

Предишното ръководство на спортното министерство не намери време да разгледа проектите

Училище "Питагор" обедини спортисти и ученици под мотото „Чиста игра“

В деня на българския спорт

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки