Конгрес на Европейската гимнастика в София

Вижте какво каза президентът на нашата федерация Красимир Дунев

Конгрес на Европейската гимнастика в София

Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев приветства всички присъстващи на 30-ия Конгрес на Европейската гимнастика, който започна днес в хотел "Маринела" в София.

"От името на Българската федерация по гимнастика бих искал да ви приветствам на 30-ия Конгрес на Европейската гимнастика в София. Бих искал да ви благодаря предоставената възможност отново да организираме този престижен форум. Ще направим всичко по силите си да се чувствате добре дошли, да се чувствате като у дома си. Бих искал да благодаря на персонала на Европейската гимнастика за
помощта, която ни оказах при организацията на този форум.  Бих искал да благодаря на Организационния комитет и на всеки, който участва в организацията. Бих искал да благодаря на всички Ви за това, че сте тук", заяви Красимир Дунев.

В София е цялото ръководството на Европейската централа начело с президента Фарид Гаибов, който е министър на спорта на Азербайджан. Сред делегатите е и Мариана Василева, дългогодишен главен треньор на азербайджанския национален отбор по художествена гимнастика. Сега българката е заместник-министър на спорта в бившата съветска република.

От българската страна в залата присъстват Илиана Раева, президент на БФХГ, Росина Атанасова, генерален секретар на централата, Християна Тодорова, член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейската федерация. Спортната аеробика и спортната акробатика са представени съответно от Димитрина Къндева, президент на Съюза по аеробика и от Николай Иванов - членове на Техническите комитети на своите дисциплини в Европейската гимнастика. Делегати от българската федерация по скокове на батут са Стоян Димитров, президент на централата и Мариела Стойчева, генерален секретар. 

Сред официалните гости са трикратната световна шампионка по художествена гимнастика и вицепрезидент на ТК по художествената гимнастика в Международната федерация и вицепрезидент на БФХГ Мария Петрова, Николина Христова, член на ТК по акробатика към ФИГ и Невяна Владинова, втори вицепрезидент на БФХГ.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки