1. Novsport
  2. Интервю
  3. Едмонд Назарян: Имаше щастливи, но и разочароващи моменти през годината

Едмонд Назарян: Имаше щастливи, но и разочароващи моменти през годината

„Нивото на българската борба е супер, имаме много класни състезатели“

Едмонд Назарян: Имаше щастливи, но и разочароващи моменти през годината

Европейският шампион в категория до 60 килограма в класическия стил Едмонд Назарян остана на второ място в класацията за "Борец на годината", която традиционно провежда Българската федерация по борба.

Назарян, който е син на олимпийския шампион Армен Назарян, обясни, че това признание му носи както щастие, така и малко разочарование.

"По равно съм щастлив и разочарован от това второ място. Щастлив съм, защото успях да покажа резултат на европейското първенство, където спечелих титлата, но ми е болно, че на световното първенство не успях да взема квота. Ще се постарая да я завоювам догодина", заяви 21-годишният борец.

"Сега ще трябва да изчистя грешките от световното първенство. Трябва да анализирам и да намерим подходящи турнири, на които да участвам. Ще имаме подготовка в чужбина и в България и ще намеря начин да взема квота за Олимпийските игри", добави той.

"Не ми предстоят големи празненства по Коледа и Нова година, защото Републиканското първенство е в първите дни на януари. Категорията ми е супер, чувствам се добре в нея и успявам да свалям килограми без проблем. Говоря с треньорите ми, с диетолози и до момента не съм имал проблеми с килограмите. Но все пак подготовката винаги е тежка, всяка година е различна и се чувстваш по различен начин. Винаги обаче трябва работа и да се мисли позитивно напред, за да се печелят хубави медали", каза Назарян.

"Нивото на българската борба е супер, тук има много класни състезатели. Просто трябва да се работи повече при малките, защото младото поколение малко куца. Ако момчетата се мотивират да гледат професионалистите, те ще изберат този начин на живот. Това ще много добре за нашия спорт. Просто трябва да запалим децата по борбата. Брат ми Гриша Назарян вече доста заякна. Той е по-тежък от мен. Вдига класата и нивото си, но има още много какво да работи. Той все пак е три години по-малък от мен. Аз ще му помагам колкото мога и ще направя така, че да бъдем конкуренти на тренировката, за да имаме повече успехи на състезанията", завърши Едмонд Назарян.

Треньорите на боксьорите: Трябва да покажем какво можем, за да изпълним целите си

Вижте какво казаха Борислав Георгиев и Жоел Арате след изтегления жребий

Надал и Алкарас излизат без очаквания на олимпийския корт

Вижте какво казаха испанците

Любо Ганев: Отново доказахме, че можем да провеждаме най-добрите първенства

Вижте какво каза президентът на БФ Волейбол

Бебето: С Ромарио сме най-великият тандем в историята

Интервъ с една легенда

Петричев: Виждам ентусиазма в ЦСКА с новото ръководство

„Черно море надгражда, в Левски също ще има възход“

ЦСКА не се притеснява от Лудогорец, иска още поне 4-5 нови

Това заяви директор на „Армията“

Мбапе: Искам да се адаптирам, шофирането не е проблем

Новата звезда на Реал с първо интервю в Мадрид

Илиан Илиев: СТК на БФС се подигра с Черно море

„Нека да мине двубоят с ЦСКА 1948, тогава ще мислим за Апоел“

Борносузов: Готов съм на всичко за мястото си в ЦСКА

Юношата на "армейците" е много щастлив, че се завръща в тима