1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Кокала за Бербатов: Ако имах претенции за БФС, щях да съм на протеста

Кокала за Бербатов: Ако имах претенции за БФС, щях да съм на протеста

„Не съм оптимист за Левски“, заяви Емил Велев

Кокала за Бербатов: Ако имах претенции за БФС, щях да съм на протеста

Емил Велев - последният треньор, направил Левски шампион, жегна Димитър Бербатов и неговия екип като заяви, че е ако самият той бе кандидат за президент на БФС, е щял да присъства на протеста на феновете срещу Борислав Михайлов и управлението му.

Кокала подчерта, че не е видял на протеста нито Бербатов, нито Стилиян Петров или Мартин Петров.

Според него, поне един от тримата е трябвало да присъства на събитието, на което се проля кръв в центъра на София. Кокала също така бе категоричен, че Борислав Михайлов едва ли иска да продължи да бъде президент на БФС след нещата, които се случиха последните седмици.

Освен това, той изрази песимизъм за развитието на Левски и посочи, че не отива на клуб като „синия“ да се бори за 5-ото или 6-ото място в класирането.

„Всички искат промяна, но каква промяна с кой и какво…Нали имаше протест. Аз ако имах претенции да съм президент на БФС, щях да съм на протеста отпред пред Националния стадион „Васил Левски“. А аз не видях нито един от тримата да е там. Аз щях да съм там, ако искам такава промяна“, заяви Велев пред Sportlivе.

„Имаше организиран протест. Те две години протестират. Защо не бяха там? Четох изказване на Бербатов, че не е бил там. Ако са били там, нали щяха да ги снимат. Щяха да кажат – Бербатов е тук, Стилиян Петров е тук, всички са тук. Аз поне не съм видял информации, че са присъствали на протеста. Според мен Боби не е чак толкова безразсъден човек, за да не вижда каква е обстановката и да не иска повече да е президент на футболния съюз“, допълни Кокала, който бе запитан на кое място, според него, ще зимува Левски.

„Май пак ще се борим за пето или шесто място, което не е добре за Левски, а нещата отиват натам. Повтаря се ситуацията от миналата и от по-миналата година. И пак, ако се наложи да се борим за четвъртата позиция, за да играем в Европа, изобщо не отива на клуб като Левски - с амбициите, феновете и историята, които има зад гърба си. За момента не съм оптимист. Аз винаги подкрепям и треньорите, които са начело на Левски, давам им кредит на доверие, но за всичко си има мярка и край. Като левскар аз искам Левски винаги да побеждава. Така ще бъде в живота ми докато съм жив. Поради тази причина имам претенции и когато видя, че нещо не е редно, го казвам. Така и трябва да бъде.“

Ел Джемили и Фадига хвалят "сините" фенове

"С тяг зад гърба си, Левски започва мачовете от 1:0"

Тодор Янчев: Не можем да се сърдим, това е футболът

„Имаме нужда и работим върху привличането на нови състезатели“

Станислав Генчев: Видях това, което искам

"Направихме много по-добър мач, отколкото срещу Локомотив"

На „Герена“: Наградиха Уелтън и Марин Петков

Вижте подробности

Потвърдено: ЦСКА без Юга и Шакич срещу Хебър

Двамата останаха извън групата, вижте я

Рибарски: Имаме нужда от нов защитник

"Може би не разбирам от съдийство, но има претенции към някои отсъждания"

Тунчев: Доволен съм от победата, но ни чака много работа

"Много труден мач"

Стана ясно с кой номер Локило ще играе в ЦСКА

Най-новото попълнение на „червените“ вече е в Панчарево

Християн Петров: Бяхме по-добрият отбор в Разград

„Загуба в началото на първенството не може да ни повлияе“