1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Левски взима централен нападател на промоция

Левски взима централен нападател на промоция

Вижте подробности

Левски взима централен нападател на промоция

Отборът на Левски вече работи активно по своята зимна селекция. Въпреки проблемите относно новите договори на Жереми Петрис и Андриан Краев, които донякъде правят така, че да има план "А" и план "Б" за бройката входящи трансфери, на "Герена" са твърдо решени да се сдобият с нов централен нападател.

"Събуждането" на Рикардиньо все още не е довод за това търсенето на №9 да бъде преустановено. На Билал Бари пък му трябва време, за да превъзмогне напълно налегналата го от година и половина тежка контузия. Всичко това кара шефовете на "сините" да дебнат пазара за интересни имена в офанзивен план и изненадващо такова идва от .... Пазарджик, информира ТОПСПОРТ.

В радара на Левски е попаднал и централният нападател на Хебър - Георги Николов. Младежкият национал е сред изненадите на полусезона, като заби няколко важни гола за "гробарите", а освен това блесна с хеттрик срещу Локомотив (Пд). Такъв постигна и с екипа на младежкия национален тим срещу Естония.

Макар и да е най-конвертируемият футболист на Хебър, 21-годишният стрелец може лесно да напусне "Георги Бенковски" заради задаващата се криза с финансирането на клуба. В Пазарджик сериозно затягат бюджета, като през зимата са склонни на раздяла с всеки един от своите състезатели.

Именно от тази промоция смятат да се възползват и в Левски. Скаутите на "сините" виждат потенциал в Николов и са склонни да му дадат шанс за изява на "Герена", ако на неговата позиция не бъде привлечен нов бразилец. А по такава сделка също се работи...

За подписа на врачанина обаче левскарите ще имат сериозната конкуренция на ФК ЦСКА 1948. Предимството на столичани все пак идва от факта, че голаджията е преминал през школата на клуба и определено има сантименти към Левски.

Николов ще има още един шанс да блесне срещу потенциалните си нови работодатели в сряда, когато Хебър и Левски се изправят един срещу друг в осминафинален двубой от турнира за Купата на България.

Ел Джемили и Фадига хвалят "сините" фенове

"С тяг зад гърба си, Левски започва мачовете от 1:0"

Тодор Янчев: Не можем да се сърдим, това е футболът

„Имаме нужда и работим върху привличането на нови състезатели“

Станислав Генчев: Видях това, което искам

"Направихме много по-добър мач, отколкото срещу Локомотив"

На „Герена“: Наградиха Уелтън и Марин Петков

Вижте подробности

Потвърдено: ЦСКА без Юга и Шакич срещу Хебър

Двамата останаха извън групата, вижте я

Рибарски: Имаме нужда от нов защитник

"Може би не разбирам от съдийство, но има претенции към някои отсъждания"

Тунчев: Доволен съм от победата, но ни чака много работа

"Много труден мач"

Стана ясно с кой номер Локило ще играе в ЦСКА

Най-новото попълнение на „червените“ вече е в Панчарево

Християн Петров: Бяхме по-добрият отбор в Разград

„Загуба в началото на първенството не може да ни повлияе“