Тони Надал: Рафа ще играе през целия следващ сезон

„Вълнувам се много, че той отново е на корта“, заяви чичото на Матадора

Тони Надал: Рафа ще играе през целия следващ сезон

Рафаел Надал ще опита да играе в максимално много турнири през 2024 година. Това каза неговият чичо Тони Надал в интервю за RMC.

37-годишният Рафаел Надал, който е втори във вечната класация при мъжете по титли от турнирите от Големия шлем с 22, се очаква да направи завръщането си на тенис корта в края на този месец в Бризбън. Испанецът не е играл близо година заради травма в бедрото и според много специалисти ще бъде по-добре да пести силите си. Според Тони Надал обаче неговият племенник е готов за максимални натоварвания, стига тялото му да позволи това.

"Изключително развълнуван съм, че Рафа е отново на корта. Наясно съм обаче, че това ще бъде най-трудното му завръщане. Но аз имам невероятна вяра в него и вярвам, че той няма да разочарова", каза 62-годишният Тони Надал, под чието ръководство Рафаел Надал постигна едни от най-големите успехи в кариерата си.

"Рафа има намерение да изиграе целия сезон 2024, въпреки някои предложения да скъси кампанията си. Един критичен момент може да бъдат Олимпийските игри в Париж, които ще се играят на "Ролан Гарос". Но ако след този момент той е здрав, вероятно ще продължи да играе до края на сезона", добави Тони Надал.

В момента Рафаел Надал се подготвя в Академията си в Майорка. В близките дни той ще отлети за Кувейт, където ще премине следващият етап от тренировките му.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки