1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Артета отказа да отговори на Пеп, очаква трудна визита на Лутън

Артета отказа да отговори на Пеп, очаква трудна визита на Лутън

Вижте какво заяви мениджърът на Арсенал

Артета отказа да отговори на Пеп, очаква трудна визита на Лутън

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че симпатизира на Лутън Таун и похвали тима за "забележителното" му пътешествие до достигането на Висшата лига.

Във вторник "артилеристите" гостуват на най-малкия стадион в английския елит - "Кенилуърт Роуд", което дава поводи за притеснение на Артета.

"Това място има силата да вдъхновява и това, което правят в Лутън, е забележително. Начинът, по който те правят нещата и предават посланието си, е невероятен", каза испанецът на пресконференцията преди срещата.

След 14 кръга Арсенал е лидер във Висшата лига с 33 точки - с две повече от втория Ливърпул и с три пред шампиона Манчестър Сити. В същото време Лутън е на 17-о място с 9 точки, но у дома новакът във Висшата лига постигна равенство с Ливърпул и победа над Кристъл Палас в последните си два мача.

"Те заслужават всички поздравления, които получават още от миналия сезон и за начина, по който се справят през този. Във вторник ни очаква един двубой на високо темпо, който никак няма да бъде лесен. Роб Едуардс е чудесен треньор и страхотен човек. Това е видно и от начина, по който играе отборът му. Мисля, че те са по-добър тим, отколкото показва точковият им актив. Развълнувани сме от предстоящата среща и сме готови за нея", обясни Артета.

Предстоящата среща ще бъде под номер 200 за дясното крило Букайо Сака с екипа на Арсенал, а един от малкото проблеми, които има испанският мениджър на "топчиите" е свързан със състоянието на Такехиро Томиясу. Японецът има лека травма от мача с Уулвърхямптън и за участието му в срещата ще се реши в последния момент.

Артета бе попитан и за думите на мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, който каза след равенството 3:3 с Тотнъм, че "няма да се правя на Артета", когато бе запитан за мнението му за решенията на съдиите. Самият Артета, който публично призова за проверка на системата за видеоповторения (ВАР) след загубата с 0:1 от Нюкасъл миналия месец, отказа да коментира мнението на Гуардиола.

Швейцарски арбитър за Суперкупата на Европа

Cандро Шерер ще свири Реал – Аталанта

Гнабри: Не съм казал, че ще напусна Байерн

„Имам желание да се върна във форма и да съм полезен на клуба“

В Мадрид: Атлетико изгони Жоао Феликс

Нападателят бе натирен и няма да тренира с първия отбор

Магуайър не иска да напуска Юнайтед

„Време е този клуб отново да се бори за големи трофеи“

Капитанът на ПАО: Можехме и трябваше да решим мача с Ботев

„Нищо не значи, ако се наричаш фаворит, но не го докажеш на терена“

Постекоглу обеща трансфери в Тотнъм

Мениджърът на "шпорите" увери феновете, че ще има подобрения по състава

Манчестър Юнайтед не може да пречупи Байерн Мюнхен за Де Лихт

Баварците са непреклонни в исканията си

Игор Тиаго притесни Брентфорд

Бившият нападател на Лудогорец е с контузия в коляното

Манчестър Сити влиза в битка с Барселона за Олмо

Халфът на РБ Лайпциг настоява за трансфер това лято