Босът на Мерцедес се забърка в сериозен скандал

Вижте подробности

Босът на Мерцедес се забърка в сериозен скандал

Съобщение на ФИА, че проверява възможно предаване на информация от човек от ФОМ на шеф на отбор от Формула 1 предизвика голям скандал. Историята започна със съобщение от страна на международната автомобилна федерация. В него се казваше, че ФИА знае за медийни спекулации, че конфиденциална информация е била предадена на шеф на отбор от човек от ФОМ (правителството на Ф1). В допълнение бе посочено, че организацията проверява въпроса.

Предположението е, че въпросният шеф е Тото Волф. Друг ръководител разказал, че австриецът предавал на съпругата си - Сузи Волф, информация, която тя давала на Стефано Доменикали, а той от своя страна – на CEO-то на Либърти Медия - Грег Мафей. Първата реакция след изявлението на ФИА дойде от страна на ФОМ.

„Отбелязваме публичното изявление на ФИА, което не бе споделено предварително с нас. Вярваме напълно, че предположенията са погрешни. Имаме достатъчно сигурни процеси и процедури, спомагащи за опазването на информацията си. Проявяваме извънредна отговорност към всеки потенциален конфликт на интереси.“

Последва и реакция от Мерцедес. От отбора от Бракли бяха категорични, че не са получавали нищо от страна на ФИА относно каквото и да е разследване.

„Общо формулираното изявление от страна на ФИА визира необосновани предположения от една-единствена медия и неофициален брифинг, свързан с тийм шефа на Мерцедес-AMG F1. Отборът не е получил нищо по темата от страна на ФИА. За нас е крайно изненадващо да научим за разследването от медиите. Напълно отхвърляме предположението срещу нас.“

Накрая Сузи Волф сподели публикация в социалните мрежи.

„Обезсърчаващо е, че почтеността ми е поставена под съмнение по такъв начин. По време на кариерата си в автомобилния спорт съм се сблъсквала и преодолявала множество препятствия. Отказвам да позволя на тези безпочвени предположения да засенчат отдадеността и страстта ми към Формула 1 академията.“В момента ФИА провежда годишното си общо събрание в Баку, Азербайджан. В края на работната седмица се провежда галата на федерацията, на която се раздават трофеите на победителите в администрираните от ФИА шампионати.

 

Верстапен: Имам пълно доверие на хората в моя отбор

Пилотът се чувства изключително уверен в себе си след края на предсезонните тестове в Бахрейн

Бивш шеф на Мерцедес не вярва, че Германия ще се върне във Формула 1

Вижте подробности

За втори пореден ден: „Ферари“ с най-добри резултати

В предсезонните тестове на Формула 1 в Бахрейн

Почина Уилсън Фитипалди

Бившият пилот във Формула 1 си отиде днес на 80-годишна възраст

Хамилтън за трансфера: Най-трудното решение в живота ми

„Усетих, че е време да отворя нова глава в своята история“

Разкачена шахта спря Формула 1

Вижте подробности за куриозната случка

Шефът на Макларън с любопитен коментар за скандала с Хорнер

Зак Браун наля масло в огъня

Пилоти искали мястото на Хамилтън чрез Ръсел

Британецът получавал обаждания от кандидати за поста

Сайнц коментира бъдещето си след Ферари

Испанецът очаква емоционални финални състезания за Скудерията

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки