Сираков през септември: Гордея се с Костов

Боримиров: По-малко ще говорим и повече ще работим

Сираков през септември: Гордея се с Костов

Преди три месеца в Левски всичко бе цветя и рози. И отпадането от Айнтрахт в плейофите за Лигата на конференциите не можеше да развали розовия сън, в който "сините" така добре бяха заспали. Някъде там около поражението във Франкфурт мажоритарният собственик Наско Сираков засвидетелства пълната си подкрепа към старши треньора Николай Костов и неговият екип. Думите на легендата тогава бяха опит за удар по доскорошния му приятел Станимир Стоилов, тръгнал си от клуба през април със скандал. Още тогава беше ясно, че дори това послание е част от студената война на "Герена", която продължава и до днес.

С обръщението си към феновете на клуба, Сираков даде да се разбере, че няма незаменими и на "Георги Аспарухов" бързо са успели да излязат от деликатната ситуация само месеци по-късно. Все пак по това време тимът трупаше победи в Европа, печелеше и драматично за първенство предимно с попадения в 90-ата минута. Никой не се замисли дали това е плод на труда на един наставник за месец-два или бе част от процеса в клуба през последната година и половина. Е, собственикът на Левски е човек, който обича фойерверките дори и те да са под формата на обещания и гръмки слова, които по-късно се оказват чист прах в очите.

"Искам да изкажа огромната си благодарност за страхотната работа към треньорския щаб. Николай Костов, Кирило Нестеренко, Тимур Скорих, Божидар Митрев и Данаил Иванов остават малко на заден план през цялата кампания на отбора дотук, но с огромния си професионализъм и работохолизъм те правят огромни стъпки в развитието на отбора - гласеше тогава посланието на Наско. - Уверен съм, че футболът, който играе "Левски" през повечето мачове отговаря на историческите изисквания в този клуб, а именно да се залага на атаката, на контрола на топката и да се опитваме да доминираме над съперниците.

Гордея се, че Николай Костов и щабът му без никакъв страх налагат млади футболисти, при това не за няколко минути в края на срещите, а като титуляри в най-тежките битки. Вярвам, че с този треньорски екип всеки един футболист ще вдигне нивото си индивидуално, а отборът го чакат бляскави дни. В мое лице и това на клуба Ники Костов и екипът му ще получат цялото доверие и спокойствие, необходимо, за да наложат докрай идеите си и да успеят. А когато човек е скромен, талантлив и отдаден на професията си като него и екипът му, успехът няма как да не дойде. Моля и всички вас да бъдете зад отбора. Играчите ни са изключително млади и се нуждаят от вашата всеотдайна подкрепа, за да продължат да ни радват и да ни карат да мечтаем."

Е, три месеца по-късно няма и спомен от "сините" мечти. Не е време и за подобни приказки. Левски е на 10 точки от върха, аут е от турнира за Купата, няма го хъсът и агресията в играта на "сините". Вместо това се наблюдава несигурност и разпад на отбора. Повече от ясно е, че и обстановката в съблекалнята не е такава, каквато беше. Въпросът е какво се случва с довреието на Наско към Костов. Още ли има време за налагане на собствените идеи? Защото нещо в Левски се пропука сериозно и започна да удря фатално върху амбициите, които се тръбяха през лятото. Какво ще каже и изпълнителният директор Даниел Боримиров, целещ се от подгототвката насам в първо място, купа и сериозни успехи. Нали той каза, че по-малко ще говорят и повече ще работят. Представете си какво щеше да е, ако даваха по-често интервюта. Ужас! 

Време е за анализи, както обеща самият Костов преди дни, а по всичко изглежда, че хората, които в момента управляват Левски, трудно се справят с такива сериозни и отговорни задачи. Иначе отдавна щяха да са си направили изводите и нямаше да водят "сините" към пореден нулев сезон. Силни са в друго, но тези им качества обричат клуба на неуспех. Анализ, който и до днес им е чужд.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки