Треньорът на Хебър се сбогува с клуба и обвини новия кмет

Вижте какво заяви Алберто Джулиани

Треньорът на Хебър се сбогува с клуба и обвини новия кмет

Треньорът Алберто Джулиани се сбогува официално с волейболния Хебър (Пазарджик). Италианецът не води тима в последните мачове, а това прави помощникът му Венцислав Симеонов.

„Надявам се новите политически сили да донесат повече слава на града и хората, защото те го заслужават“, започва Джулиани изявлението си, публикувано от клубния уебсайт на Хебър.

„Само няколко месеца след пристигането ми начело на Хебър, въпреки желанието ми да остана, обстоятелствата налагат да се сбогувам с вас! В Пазарджик имах интензивни месеци и напускането ми ще бъде трудно, особено след като отборът се намира на върха в класирането и разчита на обичта на феновете, играчите и щаба, и на уважението на президента на клуба. Напускам с благодарност и към бившия кмет на Пазарджик, Тодор Попов, който силно ме искаше за старши-треньор и повярва в мен и визията ми за проекта, за да направим така, че този отбор да расте и да въздига името на вашия град. Всичко работеше според очакванията - отличен отбор, отлични играчи и отличен щаб. За да оцелее един спортен проект обаче, особено в момент на глобална икономическа и политическа криза, се изисква обединение, за да може да виждаме развитие за Пазарджик и за България Вече стана ясно, че новият кмет, въпреки че е бивш спортист, няма да отдели средства за запазването на клуба и високите му цели. Добрият кмет обаче не е този, който решава кой да живее или да умре, а този, който намира средства за всеки, за всеки гражданин, за всяка дейност и за доброто име на града. От злоба, от небрежност, от неспособност, не знам, но факт е, че мнозина като мен, бяха принудени от ден на ден да напуснат. Тук остава само да благодаря на всички, но най-вече на президента и бившия кмет Попов за тяхната далновидност и смелост, а що се отнася до мен - аз изпълних ангажиментите и дадената ми дума до последния ден! Желая на всички късмет и се надявам, че новите политически сили могат да донесат повече слава, която този град и хората заслужават“, се казва още в изказването на Алберто Джулиани.

Верона на Радостин Стойчев загуби от Алианц Милано без Матей Казийски

Александър Николов само с два гейма за Кучине Лубе Чивитанова

Левски надви Дея спорт в Демакс лигата

„Сините“ се наложиха с 3:0

Марица записа 10-а поредна победа след "чист" успех над ДКС Варна

Пловдивчанки спечелиха категорично

ОБЗОР: Дея спорт пречупи Левски, ЦСКА с лесен успех в НВЛ

Пирин (Разлог) надви Хебър, вижте всички резултати и класиране

Александър Николов поднови договора си с Кучине Лубе Чивитанова

Родният национал парафира до 2028 година

Варна ДКС с труден тест срещу Марица

Треньорът Милен Стоянов заяви, че е доволен от старанието на момичетата

Любо Ганев: Целим се в Евро 2026

Вижте какво каза президентът на Българската федерация по волейбол

Наш олимпийски съдия с престижно назначение

Ивайло Иванов бе назначен за финала на Чалъндж къп

50 съмишленици влязоха в семейството на Левски!

Включете се в дарителската програма в името на мисията ни да развиваме достойни спортисти и хора!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки