Треньорът на Ботев: През първия месец беше трудно, но сега е добре

Вижте какво каза Душан Керкез

Треньорът на Ботев: През първия месец беше трудно, но сега е добре

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез даде интервю пред изданието "SportSport"в родината си Босна и Херцеговина. Той говори за престоя си при "канарчетата", като сподели, че през зимната пауза ще има входящи и изходящи трансфери, но няма да има големи промени в отбора.

"Ботев започна сезона много лошо. Взеха две точки от шест мача и след това аз поех отбора. През първия месец беше трудно, защото имахме тежка програма и отне известно време всички парчета да си дойдат на мястото. След второто прекъсване за националните отбори всичко беше по-добре. Седем поредни мача сме без загуба, много неща се подобриха. Доволен съм. Можеше да спечелим още точки, но не е лесно. Имаме мач за Купата в четвъртък и след това един за първенство, после идва почивката", започна Керкез.

"За мен беше важно да отида в клуба, за да видя какво е, когато дойдеш по средата на сезона. Ръководих два клуба, където водих подготовката и направих отбор. Исках да опитам и това. Имаме добър президент, добър спортен директор. Ще има нови попълнения и разбира се, някои играчи ще напуснат. Няма да има големи промени", сподели босненският специалист.

"Мечтата на всеки е националният отбор, както футболисти, така и треньори. Мисля, че все още съм в ситуация, в която съм изпълнен от ежедневната си работа в клуб. В националния отбор пътуваш, гледаш, говориш. Мисля, че има много по-опитни треньори, които могат да поемат Босна и Херцеговина. В момента виждам себе си повече като треньор на клуб, който трябва да се учи и подобрява, както и да отиде в по-добра лига, ако това е възможно", завърши Душан Керкез.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки