ИЗВЪНРЕДНО: Левски уволнява Костов

"Сините" вече търсят нов треньор

ИЗВЪНРЕДНО: Левски уволнява Костов

Само чудо може да задържи Николай Костов начело на „Левски“ и през 2024 г, твърди "Труд". Специалистът е пред уволнение след отпадането от турнира за Купата на България, а присъдата му на „Герена“ изглежда прочетена, ако не се стигне до обрат в последната минута. Столът на опитния наставник се клатеше сериозно още преди домакинството на „Локомотив“ (Пд), но успехът с 3:0 го задържа на повърхността до фиаското в Пазарджик.

Той ще води все пак отбора в последния мач за годината при визитата на „Ботев“ (Враца), а в дните след края на есенния дял ще се решава окончателно бъдещето му.

Само преди 3 месеца, собственикът на клуба Наско Сираков засвидетелства пълна подкрепа към треньора и определи работата му като страхотна в официално изявление, публикувано на сайта.

„В мое лице и това на клуба Ники Костов и екипът му ще получат цялото доверие и спокойствие, необходимо, за да наложат докрай идеите си и да успеят“, гласеше част от съобщението през септември.

Другата седмица се очертава да бъде любопитна на „Герена“, когато може да стане ясно и името на новия треньор. В понеделник Сдружението „Левски на левскарите“ ще даде пресконференция. Три дни по-късно същото ще стори и ръководството, начело със самия Сираков. Фенове пък призоваха за протест срещу собственика, но без да обявяват дата и място на събитието. Негативните резултати на отбора през последния месец разпалиха отново студената война на „Герена“ по оста привърженици-ръководство.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки