Бусато до последно ще е под въпрос за дербито с Лудогорец

Вижте подробности

Бусато до последно ще е под въпрос за дербито с Лудогорец

ЦСКА - София започна вчера подготовка за последния си есенен мач срещу Лудогорец. Новината, която се чакаше от сутрешната тренировка с най-голям интерес, бе свързана със състоянието на вратаря Густаво Бусато, който бе заменен принудително при победата с 1:0 над Славия за Купата на България. Тогава стражът бе изнесен на носилка след тежък сблъсък с Тони Тасев.

Бразилецът продължава да изпитва силни болки, а зоната, където е получил удар, е насинена. Той не се готви пълноценно, а на облекчен режим. На “Армията” обаче все още се надяват, че ще бъде готов за дербито с Лудогорец в неделя, като бразилецът преминава и специални процедури с лекарския щаб и кондиционния треньор Боян Стаматович.

33-годишният южноамериканец премина подборни изследвания още във вторник вечерта, а направените му снимки показаха, че проблемът е мускулен. Добрата новина е, че няма никакво разкъсване или счупване, а силната болка е в резултат на натъртване.

Досега през сезона Бусато не е пропуснал нито минута в шампионата, а резервата му Димитър Евтимов получи шанс единствено срещу Черноморец (Балчик) в първия кръг за Купата на България, както и в края на срещата със Славия във вторник, когато се появи от пейката.

“Тема Спорт”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки