Берое има нов спортен директор

Вижте подробности

Берое има нов спортен директор

Берое има нов спортен директор в лицето на Пако Сарагоса, за когото се заговори още през лятото, че ще започне да работи в старозагорския клуб.

Испанецът е един от най-големите познавачи на южноамериканския футбол.

В края на октомври испанското издание „Onda Regional de Murcia“ написа, че Пако Сарагоса е препоръчал Хосе Луис Ачиари на собственика на Берое Ернан Банато за треньор на тима.

„Пако Сарагоса забеляза Ачиари, когато той показа своя квартален футбол в Банфийлд. Той предложи да го доведе в Испания, за да играе за Реал Мурсия. И благодарение на този залог Ачиари се превърна в легенда на Реал Мурсия, след като изигра 271 мача. За пореден път Пако Сарагоса посочи с пръст съдбата на пристигналия в българския футбол аржентинец“, пише „Onda Regional de Murcia“.

Още през юни Лъчо Танев сподели в ефира на „Спортното шоу“ на Дарик радио, че Сарагоса ще помага на Берое в спортно-технически план.

Смята се, че Сарагоса е един от съветниците на Банато и близък до собственика на Берое човек.

Пако Сарагоса е работил в Клуб Брюж, ЧФР Клуж, Лорка, Реал Мурсия, а за последно помага на португалския Униао Лейрия и белгийския Рупел Бум.

Очакванията са Пако Сарагоса да помогне на Берое през зимния трансферен прозорец с намирането на нови попълнения. Старозагорци вече се разделиха с петима-шестима играчи, а треньорът Ачиари намекна след загубата за Купата на България от ЦСКА 1948, че очаква на техни места да бъдат привлечени нови играчи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки