Гол на Ботев Пд срещу Етър от засада за Гинес

Съдиите допуснаха огромна грешка в сблъсъка за Купата на България

Гол на Ботев Пд срещу Етър от засада за Гинес

Ботев Пловдив победи Етър Велико Търново с 4:2 и продължава напред в турнира за Sesame Купа на България. В историята обаче ще остане четвъртият гол на „канарчетата“ дълбоко в добавеното време, който ще се запомни със скандалната засада, която не бе маркирана от страничния рефер Тодор Вуков, а също така не бе забелязана от Волен Чинков, а на практика бе изключително лесна за решаване.

При една от последните атаки на Етър в предни позиции се бе включил и вратаря на домакините, който бе в половината на „канарчетата“. Пловдивчани успяха да направят бърза атака, при която Точукву Ннади стигна до топката и пусна към Самюел Акере. В този момент обаче между голлинията и Акере имаше само един противников футболист – Шахредин Бокхулда, което на практика означаваше засада минимум 15 метра.

Според правилата на играта между голлинията и футболиста, който получава топката, трябва да има минимум двама играчи, за да е в редовна позиция. В стандартния случай най-често това са вратар и един полеви футболист. Сега обаче вратарят не си бе на мястото и ситуацията бе малко по-различна от обикновено, а между голлинията и Акере бе само един играч. Това явно обърка съдиите, което обаче не е опрадвание. Голът на Акере бе зачетен.

Припомняме, че в този етап от турнира ВАР системата не се използва, което пък показа какви голове могат да бъдат зачетени без помощта на новите технологии.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки