1. Novsport
  2. Други спортове
  3. Безопасността по време на Олимпиадата е основен приоритет на организаторите

Безопасността по време на Олимпиадата е основен приоритет на организаторите

Вижте подробности

Безопасността по време на Олимпиадата е основен приоритет на организаторите

Безопасността по време на Париж 2024 е основен приоритет на организационния комитет, заяви неговият президент Тони Естанже. Той говори пред журналисти след спиране на конструкцията на съдийска купа за състезанията по сърф заради опасения за околната среда.

През миналата седмица шлеп, който докара алуминиевата кула до мястото на провеждане на турнира в Таити, увреди коралов рифт и работата по конструкцията бе спряна.

"Старата дървена купа не отговаряше на стандартите за безопасност на Олимпийските игри, а ние не правим компромиси с това. Първите тестове не минаха добре и бе увреден коралов рифт. Спряхме моментално работата. С местното правителство опитваме да намерим решение, с което да не нанасяме щети на природата", заяви той в интервю за телевизионния канал Polynesie La 1ere.

Френските градове Лаканау и Ла Торш вече изявиха желание да приемат турнира по сърф. Естанже обаче смята, че все още има време да бъде намерено правилното решение на настоящата локация в Таити.

"Чух, че има и други кандидати, ако се провалим в Таити. Ние обаче влагаме много енергия в този проект и искаме да проведем турнира по сърф именно там. Има време до Олимпиадата и ще инсталираме тази кула", добави той.