ОБЗОР: Мицин остана осми във финала на 200 м бътерфлай

Габриела Георгиева отпадна на полуфиналите на 100 метра гръб

ОБЗОР: Мицин остана осми във финала на 200 м бътерфлай

Българският плувец Петър Мицин остана на осмо място във финала на 200 метра бътерфлай на Европейското първенство по плуване в Отопени, Румъния. Българинът даде време от 1:54.02 минута, като това бе малко по-слабо постижение от представянето му в полуфинала и остана на малко повече от 2 секунди зад националния рекорд на Антъни Иванов.

Европейски шампион стана швейцарецът Ное Понти, който завърши с 1:49.71 минута. Сребърния медал спечели италианецът Алберто Рацети, който остана на 39 стотни зад шампиона, а за бронза се пребори унгарецът Ричард Мартон с 1:52.12 минута.

"Резултатът е задоволителен. Но последните метри бяха много трудни, умората си каза думата. Трябва да работим още върху обръщанията и подводното плуване. За мен бе предизвикателство да се изправя срещу едни от най-добрите плувци не само в Европа, но и в света. Аз нямам толкова опит, колкото останалите. Мисля, че това е дисциплината, на която искам да се състезавам. Ще участвам на Световното първенство в Доха", коментира Мицин пред БНТ веднага след финала си.

Междувременно Габриела Георгиева отпадна на полуфиналите на 100 метра гръб за жени на Европейското първенство по плуване в малък басейн в Отопени, Румъния.

Българката финишира за 59.63 секунди, което й отреди 16-о място. Георгиева не успя да доближи националния рекорд от 58.58 секунди, който постави в Бургас в края на миналия месец. 

Габриела Георгиева вече изпълни голямата си цел на шампионата в Румъния, след като вчера плува финал на 200 метра гръб, където завърши на осма позиция.

По-късно във вечерната сесия Петър Мицин ще стартира във финала на 200 метра бътерфлай, Диана Петкова ще участва в полуфиналите на 200 метра съчетано.

Бургас иска Европейско по спортна стрелба

Вижте подробности

Българин 6-и в Европа в стрелбата с лък

Вижте подробности

Хандбалистките паднаха от Турция

Вижте подробности

Мирослав Боршош: Бюджетът за спорт в София трябва да бъде увеличен с поне 1 милион

Вижте аргументите на общинския съветник

Ново 20! Нямало откраднати планове за Париж 2024

Вижне последна информация

България четвърта на Европейското първенство по спортна стрелба

Вижте подробности

Fibank и „златните момичета“ събраха почти 22 хил. лв. от продажбите на благотворителен календар

Никола Бакалов връчи чек за 21 924 лв. на българската федерация по художествена гимнастика

Откраднаха полицейски планове за охрана на Олимпийските игри

Вижте подробности

Русия забранява излъчването на игрите в Париж?

Не бих искала да бъдат предавани неприятелски отбори, отсече Ирина Роднина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки