1. Novsport
  2. Други спортове
  3. Български съдии ръководиха дерби на Световното по хандбал

Български съдии ръководиха дерби на Световното по хандбал

Вижте подробности

Български съдии ръководиха дерби на Световното по хандбал

ащитаващият титлата си Норвегия и олимпийският първенец Франция си осигуриха място на четвъртфиналите на Световното първенство по хандбал за жени кръг преди края на втората фаза на надпреварата.

Скандинавките спечелиха срещу Словения с 34:21 (17:12) в Трондхайм, с което домакините продължават перфектната си серия в шампионата и заемат първото място в група 2 с пълен актив от 8 точки.

Франция също остава без грешка и събра 8  пункта в групата след 32:22 (17:12) срещу азиатския първенец Република Корея.

В друг мач от група 2 африканският шампион Ангола надделя над Австрия с 30:25 (16:14) и записа първи успех във втората фаза на турнира, но и двата отбора нямат шансове да продължат напред.

В последния кръг лидерите ще се срещнат помежду си, за да определят победителя в групата.

В група 4 световните шампионки от 2019 година от Нидерландия разгромиха Украйна с 40:21 (19:8) и също продължават с перфектен актив от 8 точки. 

Водещата българска съдийска двойки Юлиан Горецов и Димитър Дойчинов ръководиха дербито между южноамериканския първенец Бразилия и Аржентина, спечелено категорично от "Селесао"  с 33:19 (16:7). Горецов и Дойчинов реферираха трети мач в първенството, а бразилките, световни шампионки през 2013 година, събраха 4 точки и запазиха надежди да продължат в елиминациите.

В друг мач от групата Чехия надделя над Испания с 30:22 (13:9) и с 6 точки изравни актива си с иберийките, но излезе на второ място заради по-добри показатели в прекия двубой.