1. Novsport
  2. Други спортове
  3. Шеф на част от световния бокс поиска оставката на Томас Бах

Шеф на част от световния бокс поиска оставката на Томас Бах

Вижте подробности

Шеф на част от световния бокс поиска оставката на Томас Бах

Президентът на Международната боксова асоциация (IBA) Умар Кремльов призова за уволнението на президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах. Той заяви това на конгреса на IBA в Дубай (ОАЕ).

"Томас Бах не е подходящ за позицията си. Той трябва да я напусне. Освен корупцията, в МОК има кражби и грабежи от спортисти. Сега спортистите са станали като гладиатори, като роби. Те не дават пари на спортистите за Олимпиадата. Функционерите вземат всичко за себе си. Печелят милиони долари, летят първа класа, с чартъри и всичко това плаща олимпийското семейство. Бах лети добре и яде, но спортистите живеят с дървеници. Германецът краде от спортистите. Не ме е страх от него", каза Кремльов.

Ден по-рано Изпълнителният комитет на МОК реши да допусне спортисти от Русия и Беларус на Летните олимпийски игри през 2024 г. в Париж. Те обаче ще бъдат принудени да се състезават там с неутрален статут и само в индивидуални състезания.

Международната боксова асоциация е във война с МОК от години. През пролетта бе създадена алгернативна федерация Световен бокс, която бе призната от МОК.