1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Клоп: През целия сезон резервите ни помагат

Клоп: През целия сезон резервите ни помагат

"Имахме късмет", призна той

Клоп: През целия сезон резервите ни помагат

Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, призна, че тимът му е имал шанс при визитата на Кристъл Палас на „Селхърст Парк“. „Червените“ взеха победата в края след обрат с 2:1 в драматичен мач от кръга в съботния следобед.

Ливърпул изоставаше след допуснат гол от дузпа в 57-ата минута от Жан-Филип Матета, а Жордан Аю получи червен картон в 75-ата, след което дойдоха двете попадения на Мохамед Салах и Харви Елиът, които изстреляха мърсисайдци на върха в класирането на Англия.

„Аз съм един щастлив мениджър в този момент, но знам и какъв късмет имахме също така. Ако печелиш само мачовете, в които си добър, нямаш шанс да бъдеш много успешен. Днес определено не бяхме добре. 76 минути играхме ужасно зле. Нямахме скорост и ритъм. Tогава те получиха червен картон, а ние вкарахме веднага, което много ни помогна. Това е причината да имахме късмет, определено. Това, което направихме между 76-ата и 106-ата минута, беше наистина добре. Макар да играхме срещу човек по-малко, те винаги могат да ти създадат проблеми. Обърнахме мача, а резервите бяха с изключително значение“, каза Клоп след победата.„Това е за нас през целия сезон и резервите винаги помагат. Ако Харви Елиът не беше вкарал този гол, сигурно щяхме да завършим наравно. Ако Мо Салах не беше вкарал, сигурно щяхме да загубим. Последните 15-20 минути играхме добре и заслужихме победата. Преди това не заслужавахме нищо“, коментира Клоп.

Салах се разписа в 76-ата минута и така отбеляза гол №200 в кариерата си с екипа на Ливърпул и 150-и във Висшата лига. Клоп призна, че тази фланелка е рамкирана и вече дадена на играча. „Постижението е впечатляващо. Разнасяме тази фланелка с нас от седмици, но сега вече можем да му я дадем. Това беше отличен момент да запише това постижение. Невероятно число за супер специален играч. Не мога да изброя пътите, в които той ни е спасявал. Отношението на останалите, когато му връчих юбилейната фланелка, беше изключително“, каза Клоп.

За Ливърпул предстои мач с белгийския Унион Сейнт Жилоа в Лига Европа в четвъртък, след което горещо дерби с Манчестър Юнайтед в неделя.

Швейцарски арбитър за Суперкупата на Европа

Cандро Шерер ще свири Реал – Аталанта

Гнабри: Не съм казал, че ще напусна Байерн

„Имам желание да се върна във форма и да съм полезен на клуба“

В Мадрид: Атлетико изгони Жоао Феликс

Нападателят бе натирен и няма да тренира с първия отбор

Магуайър не иска да напуска Юнайтед

„Време е този клуб отново да се бори за големи трофеи“

Капитанът на ПАО: Можехме и трябваше да решим мача с Ботев

„Нищо не значи, ако се наричаш фаворит, но не го докажеш на терена“

Постекоглу обеща трансфери в Тотнъм

Мениджърът на "шпорите" увери феновете, че ще има подобрения по състава

Манчестър Юнайтед не може да пречупи Байерн Мюнхен за Де Лихт

Баварците са непреклонни в исканията си

Игор Тиаго притесни Брентфорд

Бившият нападател на Лудогорец е с контузия в коляното

Манчестър Сити влиза в битка с Барселона за Олмо

Халфът на РБ Лайпциг настоява за трансфер това лято