Астън Вила се изравни с лидера Ливърпул след драматичен успех над Бърнли (ВИДЕО)

Бирмингамци спечелиха с 3:2 след дузпа в края

Астън Вила се изравни с лидера Ливърпул след драматичен успех над Бърнли (ВИДЕО)

Астън Вила демонстрира сериозни колебания, но все пак постигна важна победа с 3:2 при домакинството си на Бърнли от 20-ия кръг на Висшата лига. Домакините играха почти цяло второ полувреме с човек повече на терена, но стигнаха до крайния успех едва в 89-ата минута след дузпа, която бе реализирана от Дъглас Луис.

Астън Вила създаде първата опасност в мача в 13-ата минута, когато Алекс Морено се пребори с Витиньо, който подаде към Оливър Уоткинс, а той стреля, но Джеймс Трафорд спаси.

Бърнли отговори в 27-ата минута, когато Джош Браунхил стреля, но Емилиано Мартинес спаси без затруднения.

Астън Вила поведе в резултата в 28-ата минута, когато Оли Уоткинс подаде към Леон Бейли, който замахна, за да елиминира Чарли Тейлър и с удар покрай Делакроа не остави шансове на Джеймс Трафорд, пращайки топката под напречната греда.

Бърнли успя много бързо да изравни резултата в 30-ата минута. След центриране от фал в наказателното поле на Астън Вила, Дара О'Шей с глава продължи към Зеки Амдуни, който успя да вкара топката във вратата на Емилиано Мартинес.

Бърнли организира много бърза контраатака в 37-ата минута, когато Лайъл Фостър получи топката, избяга голямо разстояние до наказателното поле на Астън Вила и хладнокръвно прати топката във вратата на Емилиано Мартинес. Попадението обаче не бе зачетено заради засада.

Астън Вила отново поведе в резултата – 2:1 в 42-ата минута. Дъглас Луис пусна много добър пас към Оливър Уоткинс, който финтира Дара О'Шей и подаде към Муса Диаби, а той отблизо вкара в опразнената врата.

Бърнли остана с човек по-малко в 56-ата минута, когато Сандер Берге бе изгонен за втори жълт картон от съдията Стюарт Атуел.

Пред Муса Диаби се откри много добра възможност в 58-ата минута и той стреля от границата на наказателното поле, но прати топката над напречната греда в аут.

Пет минути по-късно Джон МакГин стреля от границата на наказателното поле на Бърнли, но Джеймс Трафорд спаси.

Няколко секунди по-късно Леон Бейли намери с чудесен пас Диаби в наказателното поле на Бърнли, но и неговият удар бе отразен от Трафорд.

В 64-ата минута Леон Бейли и Конса направиха двойно подаване, след което последния пусна към Джейкъб Рамзи в наказателното поле на Бърнли, а той стреля, но неточно в аут.

Астън Вила направи много голям пропуск в 70-ата минута. Оли Уоткинс подаде към Диаби, който беше длъжен да вкара, но прати топката над напречната греда в аут.

Бърнли успя да се възползва от огромните пропуски на Астън Вила и да изравни резултата в 71-ата минута. Гудмундсон пусна отличен извеждащ пас, Лайл Фостър се измъкна от защитата на домакините, Алекс Морено се опита да го спре, но безуспешно и нападателят на Бърнли вкара топката под плонжа на Емилиано Мартинес за 2:2.

Аарън Рамзи действа много необмислено и бавно в 87-ата минута, което доведе до дузпа за Астън Вила. Леон Бейли се опита да комбинира с Йон Дуран, който обаче бе изпреварен от Рамзи. Футболистът на Бърнли си пое твърде елементарно топката и позволи на Дуран да го изпревари, а след това го изрита и съдията Стюарт Атуел свири дузпа за домакините.

Дъглас Луис реализира дузпата, след като стреля, топката срещна напречната греда на вратата на Бърнли и тупна зад голлинията на Джеймс Трафорд за 3:2.

След тази победа Астън Вила се изравни на първо място с лидера Ливърпул, като и двата отбора имат по 42 точки, но мърсисайдци са с мач по-малко. Бърнли е предпоследен с 11 точки.

Челси е на точка от Европа след 2:1 над Брайтън

Лондончани са напът да спасят сезона си с място в Лигата на конференциите

Кадис още вярва в спасението след успех над Севиля

Гуардиола вкара единствения гол на "Рамон Санчес Писхуан"

Десподов и ПАОК докосват титлата в Гърция

Солунци разбиха с 4:1 Панатинайкос

Леверкузен ще следи Вирц ден за ден

Звездата на "аспирините" се опитва да е готов за финала в ЛЕ

Тен Хаг с 50:50 шансове да остане в Юнайтед

Нидерландецът е на баланса за следващия сезон

Революция: Махат ВАР във Висшата лига?

Клубовете ще гласуват по предложение на Уулвърхемптън

Директор на Интер потвърди два трансфера

Дарио Бачин разкри, че Мехди Тареми и Пьотр Желински ще облекат екипа на новия шампион на Италия

Гюндоган и Рюдигер влязоха в състава за Евро 2024

Окончателният състав, който трябва да бъде представен до 7 юни

Шави: Държим съдбата си в собствени ръце

Треньорът на Барселона е спокоен за второто място в Ла Лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки