Дайш иска пауза през януари във Висшата лига

Мениджърът на Евертън коментира натоварения график на отборите

Дайш иска пауза през януари във Висшата лига

Мениджърът на Евертън Шон Дайш смята, че не трябва да има кратка зимна пауза във Висшата лига, за да се облекчи натоварения график от мачове по празниците и да се отнеме предимството на по-големите клубове, които имат и много по-широки състави, предаде Ройтерс.

През този уикенд няма мачове от първенството заради срещите за ФА Къп, докато всички клубове ще имат мини почивки в следващите един или два уикенда.

Евертън изигра осем мача във всички турнири през декември, но ще има максимум 4 след Нова година, като ще играе срещу Кристъл Палас в третия кръг на ФА Къп в четвъртък.

"Не виждам смисъл в това да имаме толкова много мачове през декември. Това не е полезно", каза Дайш на пресконференцията си.

"По-хубаво е да се махнат един или два от тези мачове през декември и да се преместят след празниците, за да се разпределят. Това е по-добрият сценарий. Тогава ще има по-равнопоставени условия за отборите. С повече мачове големите клубове имат предимство, защото имат по-големи състави", сигурен е той.

"Но ако нямаш широчина в състава като нас и имаш проблем с контузии, тогава става напрегнато. Ако има няколко мача в тази пауза, тогава сезонът ще е по-балансиран", каза още Шон Дайш.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки