Асафа Пауъл и Юсейн Болт пропускат лекоатлетическия турнир в Доха

Бившият световен рекордьор в спринта на 100 метра Асафа Пауъл и сънародникът му от Ямайка Юсейн Болт ще пропуснат предстоящите лекоатлетически съревнования най-скорошното, от които ще се проведе в Доха с начална дата 13 май

Асафа Пауъл и Юсейн Болт пропускат лекоатлетическия турнир в Доха

Бившият световен рекордьор в спринта на 100 метра Асафа Пауъл и сънародникът му от Ямайка Юсейн Болт ще пропуснат предстоящите лекоатлетически съревнования най-скорошното, от които ще се проведе в Доха с начална дата 13 май.


За разлика от по-младият си съперник, който катастрофира в Ямайка, Пауъл ще отсъства поради лека контузия в стъпалото. Той пострада по време на участие в демонстративния турнир във Филаделфия миналата седмица.

Болт не взе участие в международния турнир в Кингстън и наравно с Пауъл няма да вземе участие на далеч по-представителното състезание етап от тура „Супер Гран при” в Доха.

Пауъл няма да тренира в продължение на две седмици, след което ще започне подготовка за Гран при съревнованието на Ню Йорк, стартиращо на 20 май. Контузията едва ли ще го постави под въпрос за Световното първенство в Берлин.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки