1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Трилър: Манчестър Юнайтед смълча в края „Вила Парк“(ВИДЕО)

Трилър: Манчестър Юнайтед смълча в края „Вила Парк“(ВИДЕО)

Мактоминей влезе от пейката и върна "червените дяволи" в битката за топ 4

Трилър: Манчестър Юнайтед смълча в края „Вила Парк“(ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед постигна ключов успех при визитата си на Астън Вила от XXIV кръг на английската Висша лига.

„Червените дяволи“ спечелиха с 2:1 визитата си в Бирмингам, записаха 4-а поредна победа във всички турнири и 4-а над Астън Вила, за да скъсят изоставането си от съперника в класирането на 5 точки.

Резултатът ма „Вила Парк“ откри Расмус Хойлунд, който се разписа в 5-и пореден мач в 17-ата минута, ала час по-късно Дъглас Луис изравни. Четири минути преди края на редовното време обаче резервата на гостите Скот Мактоминей им донесе успеха, засичайки отлично центриране на Диого Далот.

След успеха Юнайтед събра 41 точки, като вече е на 5 от Вила и 6 от 4-ия в таблицата Тотнъм.

Домакините изпуснаха няколко голови положения, а вратарят на гостите Андре Онана се отличи с добри спасявания.

Астън Вила допусна трето поредно домакинско поражение и е на пето място в класирането с 46 точки, след мач номер 100 на своя треньор Унай Емери.

Срещата в Бирмингам започна равностойно. След 12 минути игра гостите стигнаха до ъглов удар, след който Хари Магуайър игра с глава, но прати топката над напречната греда на Емилиано Мартинес. Секунди по-късно "виланите" сгрешиха при изнасянето на топката от своето поле, а Бруно Фернандеш комбинира с Расмус Хойлунд. Диего Карлос покри засадата, но бразилецът действа бързо и блокира удара на датчанина. След корнера се получи разиграване за Ман Юнайтед, а Гарначао стреля от средна дистанция, но встрани. В 17-ата минута "червените дяволи" стигнаха до гол след нов ъглов удар. Хари Магуайър се извиси над всички и свали топката за Хойлунд, който отблизо матира Мартинес с удар между краката на аржентинеца. Домакините искаха засада на нападателя на Ман Юнайтед, но Оли Уоткинс покри засадата и голът бе редовен - 1:0 за гостите.

След това Вила натисна и в 24-ата минута Джон МакГин отправи мощен шут, но Онана боксира. Малко след това отново капитанът на домакините даде фантастичен извеждащ пас към Уоткинс, който се озова срещу Онана. Английският нападател шутира, а вратарят парира, след което се сблъска тежко с Диого Далот. В 27-ата се откри нов шанс пред бирмингамци, след като Морено даде извеждащ пас към Рамзи. Той стреля технично, ала не завъртя достатъчно добре топката, за да може тя да влети във вратата на Манчестър Юнайтед.

Натискът на бирмингамци леко се притъпи, но все пак тимът на Унай Емери беше по-дейният до края на почивката. Малко преди края Каземиро получи спорен жълт картон при единоборство с Мати Кеш. В последната минута от редовното време МакГин изненада от фал Андре Онана, който тръгна да улавя топката, но шотландецът стреля директно. В крайна сметка обаче Онана отрази удара на халфа на Вила.

На почивката Ерик тен Хаг замени Люк Шоу, а на неговото място се появи Виктор Линдельоф. Три след подновяването домакините бяха изключително близо до това да изравнят резултата. Мати Кеш се надигра отлично вдясно и пусна успореден пас за Оли Уоткинс. Нападателят на Вила изпревари бранител на "червените дяволи" и стреля от няколко метра, но Андре Онана направи впечатляващо спасяване.

След час игра Джейкъб Рамзи беше намерен на два пъти отлично от Леон Бейли, но и двата пъти халфът не действа добре, за да завърши качествено нападението. В 66-ата минута устремът на Вила се увенча с успех в крайна сметка. Домакините изпълниха ъглов удар, а Джон МакГин получи и стреля отблизо, но Диого Далот с тяло блокира. Тя отиде вляво към Леон Бейли, който веднага пусна към свободния Дълас Луис, а той от 3 метра не пропусна - 1:1.

Последваха пропуски обаче на Гарначо и на самия Луис, за да се стигне до 86-ата минута, в която Коби Мейну получи зад гърба на защитата и задържа майсторски топката, поднасяйки я на Диого Далот. Португалският национал достави отлично центриране към границата на малкото наказателно поле, където Скот Мактоминей с глава донесе победата на Юнайтед и остава голмайстор на отбора със 7 гола през сезона.
В добавеното време Вила можеше да изравни, но Онана спаси опасен шут от дистанция на Мати Кеш и така Юнайтед спечели.

АСТЪН ВИЛА - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:2
0:1 Хойлунд (17)
1:1 Луис (67)
1:2 Мактоминей (87)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Диего Карлос, Лангле, Морено, Камара, Дъглас Луис, МакГин, Рамзи, Бейли, Уоткинс;

Треньор: Унай Емери;

Манчестър Юнайтед: Онана, Далот, Магуайър, Варан, Шоу, Каземиро, Мейну, Фернандеш, Гарначо, Рашфорд, Хойлунд;

Треньор: Ерик тен Хаг.

Швейцарски арбитър за Суперкупата на Европа

Cандро Шерер ще свири Реал – Аталанта

Гнабри: Не съм казал, че ще напусна Байерн

„Имам желание да се върна във форма и да съм полезен на клуба“

В Мадрид: Атлетико изгони Жоао Феликс

Нападателят бе натирен и няма да тренира с първия отбор

Магуайър не иска да напуска Юнайтед

„Време е този клуб отново да се бори за големи трофеи“

Капитанът на ПАО: Можехме и трябваше да решим мача с Ботев

„Нищо не значи, ако се наричаш фаворит, но не го докажеш на терена“

Постекоглу обеща трансфери в Тотнъм

Мениджърът на "шпорите" увери феновете, че ще има подобрения по състава

Манчестър Юнайтед не може да пречупи Байерн Мюнхен за Де Лихт

Баварците са непреклонни в исканията си

Игор Тиаго притесни Брентфорд

Бившият нападател на Лудогорец е с контузия в коляното

Манчестър Сити влиза в битка с Барселона за Олмо

Халфът на РБ Лайпциг настоява за трансфер това лято