1. Novsport
  2. Тенис
  3. Карлос Алкарас предпочита олимпийскo злато пред титла от "Ролан Гарос"

Карлос Алкарас предпочита олимпийскo злато пред титла от "Ролан Гарос"

Испанецът направи разкритието преди старта си на турнира в Буенос Айрес

Карлос Алкарас предпочита олимпийскo злато пред титла от "Ролан Гарос"

Световният номер 2 в тениса Карлос Алкарас заяви, че ако има избор, би предпочел да спечели златен медал на Олимпийските игри в Париж това лято пред титлата от "Ролан Гарос" във френската столица. Испанецът разкри това преди старта си на турнира в Буенос Айрес.

"За мен е мечта да спечеля злато за страната си, за Испания. Златото е едно от най-страхотните неща в спорта", каза Алкарас. Той допълни, че би му харесало да "спечели и два турнира, няма да лъжа".

Олимпийският тенис турнир ще се проведе на клей кортовете на "Ролан Гарос". Двукратният победител от Големия щлем все още не е участвал на Олимпиада.

Алкарас смята в момента шампиона от Откритото първенство на Австралия Яник Синер и световния номер 1 Новак Джокович за най-големите си съперници. Той смята себе си и топ състезателя на Германия Александър Зверев за едно ниво по-ниско от Синер и Джокович в момента. Зверев победи Алкарас на четвъртфиналите в Мелбърн през януари.

В Буенос Айрес Алкарас е фаворит и ще защитава титлата си. В сряда той ще срещне Хуан Пабло Варияс от Перу или аржентинеца Камило Уго Карабели във втория кръг на турнира.