Президентът на БФЛА участва в заседанието на Съвета на Европейската атлетика

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов взе участие в редовното заседание на Съвета на Европейската атлетика, което се проведе във Франкфурт, съобщиха от родната федерация.

Президентът на БФЛА участва в заседанието на Съвета на Европейската атлетика

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов взе участие в редовното заседание на Съвета на Европейската атлетика, което се проведе във Франкфурт, съобщиха от родната федерация. Най-висшият орган на атлетиката в Европа даде отлична оценка на проведения през април в Лозана 21-и конгрес на ЕА. Също така бяха определени домакините на Европейските първенства за юноши и девойки през 2011 г – Талин и през 2013 г – Риети.

Съветът на ЕА определи и 15-16 май 2010 г за дати в които ще се проведе континенталната квалификация за младежките олимпийски игри, които ще се състоят през 2010 г в Сингапур. Предприети бяха и сериозни мерки в борбата с допинга в Европа. По настояване на Съвета от този сезон ще бъдат дисквалифицирани цели отбори участващи в Европейското отборно първенство, които имат 3 или повече атлети уличени в употреба на забранени стимуланти по време на съответните състезания. Ако в отбора има до двама състезатели с положителни допинг проби то само техните резултати ще бъдат анулирани.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки