Обвиниха президента на МОК в неуважение към леката атлетика

Ръководителят на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF) Ламин Диак обвини президента на Международния олимпийски комитет Жак Рох в неуважение към леката атлетика. Диак, в частност, изрази изумлението си от критиките, които Рох отправи по адрес на световния рекордьор в дисциплината 100 метра спринт Юсейн Болт

Ръководителят на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF) Ламин Диак обвини президента на Международния олимпийски комитет Жак Рох в неуважение към леката атлетика. Диак, в частност, изрази изумлението си от критиките, които Рох отправи по адрес на световния рекордьор в дисциплината 100 метра спринт Юсейн Болт.
По време на Олипийските игри в Пекин тази година Рох разкритикува Болт за това, че не е поздравил съперниците си след финалните надпревари на 100 и 200 м. Диак отбеляза, че Болт е отпразнувал успеха си искрено без да проявява неуважение към никой от другите лекоатлети.
Ръководителят на IAAF подложи на критика решението на Жак Рох да реструктурира 85-хилядния Олимпийски стадион в Лондон, който ще е домакин на лекоатлетическите съревнования на Олимпиадата през 2012 г., в спортна арена с капацитет за 25 хиляди зрителя.
На предстоящата среща между двамата ръководители, насрочена за 17 ноември в Лозана, Диак обяви, че ще напомни на Рох за приноса на леката атлетика в популяризирането на Олимпийските игри.  

Още от Лека атлетика

Кимбърли Гарсия Леон подобри върховото постижение на 35 километра спортно ходене

Ето и подробностите

Фосбъри обърна хода на историята в скока на височина

Божидар Саръбоюков остана на сантиметри от медал в Истанбул

Поне това загатна знаменитата българка

Българката не успя да премине квалификацията на скок дължина

От 18:00 часа тази вечер е квалификацията на скок височина при мъжете с участието на Тихомир Иванов

Вижте подробности

За първи път ще има наш съдия на шампионата в Истанбул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки