Съдиите обявиха бойкот на мачовете във Велинград

Софийските съдии обявиха бойкот на мачовете на Чепинец (Велинград) от Югозападната "В" група, предаде репортер на "Новспорт". Причината е решението на Зоналния съвет на БФС да намали от 9 на 5 мача наказанието с лишаване от домакинство на отбора. Санкцията бе взета заради побоя над рефера Пламен Божидаров на 17 септември по време на двубоя с Хебър. Тогава мачът бе прекратен. Преди няколко дни Зоналният съвет на БФС е взел решение да намали наказанието. Вече е направена подписка сред столичните рефери да не се свири във Велинград. Тя е подкрепена и от международните ни съдии начело с Антон Генов, Цветан Георгиев, Веселин Мишев, Красимир Керезов и други.

Съдиите обявиха бойкот на мачовете във Велинград
Софийските съдии обявиха бойкот на мачовете на Чепинец (Велинград) от Югозападната "В" група, предаде репортер на "Новспорт". Причината е решението на Зоналния съвет на БФС да намали от 9 на 5 мача наказанието с лишаване от домакинство на отбора. Санкцията бе взета заради побоя над рефера Пламен Божидаров на 17 септември по време на двубоя с Хебър. Тогава мачът бе прекратен.

Преди няколко дни Зоналният съвет на БФС е взел решение да намали наказанието. Вече е направена подписка сред столичните рефери да не се свири във Велинград. Тя е подкрепена и от международните ни съдии начело с Антон Генов, Цветан Георгиев, Веселин Мишев, Красимир Керезов и други.

"Подкрепям напълно решението на реферите от София. Ще изискам цялата документация по случая", заяви за Канал 3 шефът на Съдийската комисия на БФС Димо Момиров. "Не искаме повече във Велинград да ходят наши колеги. Някой ден там може да убият някого. До там ли трябва да се стигне?", заяви реферът от "Б" група Богомил Маринов, който е сред инициаторите на подписката. Председателят на Зоналния съвет на БФС Димитър Кукуванов се оплете тотално в изявлението си пред Сашо Диков от Канал 3.

Кукуванов така и не можа да каже защо се е стигнало до намаляване на наказанието. Абсурдът стана пълен, след като се разбра, че решението на Зоналния съвет на БФС за по.малка санкция на Чепинец е било взето във Велинград.   

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки