Майкъла: Левски го няма в истинските мачове, а Миньор няма място в „А” група

„Грешката на Ботев Пловдив е добре дошла за нас”

Майкъла: Левски го няма в истинските мачове, а Миньор няма място в „А” група

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев направи анализ на състоялия се през уикенда 13-и кръг в българската "А" футболна група.

Майкъла коментира дербито за върха между Лудогорец и Левски, грешката на пловдивския Ботев във Враца и победата на ЦСКА над Берое, а освен това изрази мнение, че Миньор /Перник/ няма място в елита, тъй като клубът влиза в схеми заради финансовите проблеми и така опорочава първенството.

"Голяма еуфория беше преди дербито в Разград, но двата отбора можеше да покажат много повече. Стана добър мач, но нищо повече. Може би заради напрежението и нервите. Равностоен сблъсък през по-голямата част от двубоя. Все пак Лудогорец заслужено стигна до трите точки, защото търсеше повече победата. По-скоро шампионът успя да излъже Левски. Вече трети мач сините не могат да хванат ръка. И преди с Георги Иванов, и сега с Илиан Илиев. Това е сериозен атестат за Ивайло Петев. На този Левски май му е много лесно в мачовете срещу по-малките отбори. Като че ли подхождат с прекалено самочувствие. Което в някой мач може да подхлъзне. Видя се как Ботев Враца не бе далеч от изненадата на Герена. Илиан Илиев е добър треньор, но всички знаем колко трудно е да си начело на Левски и ЦСКА. И се вижда, че в истинските мачове сините ги няма. Освен малките трябва да биеш и големите! А Левски изгуби срещу двата си най-големи съперници – ЦСКА и Лудогорец. Естествено, нищо не е свършило за сините, продължават да са в битката за титлата.

Въпреки победата Лудогорец имаше доста кусури. Може би най-хубавото нещо в мача направи Станислав Генчев с втория си гол. Нищо по-специално в останалото време. В Разград да знаят, че този сезон ще им е много по-трудно от миналия. Защото всички скачат със зъби и нокти на шампиона. Направи ми лошо впечатление, че Разград отново допусна елементарен гол след центриране. Така изгубиха шанса да играят в Шампионската лига. На Левски му се случи онова, от което най-много се притесняваше преди мача. Страхотният далечен удар на Генчев за 2:1. Домакините си запазиха преднината и накрая ликуваха. Трябва да им отдадем заслуженото, макар и без блясък, все пак бият не кой да е, а Левски. Хубаво бе, че съдията се справи с мача и не го развали.

Двата гола на Платини бяха най-малкото, с което Берое се отърва при загубата от ЦСКА. Играхме добре, изпуснахме няколко гола. Доволен съм, защото продължавам да твърдя, че това са възможностите на отбора и изсмукваме максимума от играчите. Вече съм месец и половина в клуба и отборът има само две равенства. При това заслужавахме да бием и Ботев Пд, и Черно море.
Тежко е, имаме доста проблеми на Армията. Най-вече защото нямаме никаква подкрепа. Всички са срещу нас, а в момента ние се стремим просто да оцелеем. Единствените хора, на които можем да разчитаме, са собствениците от „Титан”. Те дават парите за ЦСКА, няма кой друг. Надяваме се на подкрепа, най-вече финансова, иначе ще става по-трудно. Казали сме вече достатъчно по темата за бюджета и плащанията. Правим всичко възможно да изпълним плановете си. И в този ред на мисли, единствено публиката може да ни подкрепи в момента. Надявам се да дойдат колкото може повече привърженици в мачовете до края и да ни подкрепят.

Очаквах много тежък мач за Ботев Пловдив и грешката им е добре дошла за нас. С напускането на италианците Ботев от Враца тръгна нагоре. Треньорът Тони Здравков и спортно-техническият директор Вальо Станчев са сериозни момчета. Мисля, че ако имат подкрепата на кмета, ще продължат с доброто си представяне. Чест им прави, че играят честно и почтено. Хвърлят се на лидерите, без значение на имената. Не са като Перник. Това е много важно. Във Враца винаги са имали достойнство, там се раждат мъжки момчета.

Трудно е да коментирам Локомотив София. В столицата да те бият като брашнян чувал с три гола... и още толкова изпуснати. Просто е несериозно. Очевидно финансовите проблеми в клуба са смачкали отбора, който не показа капка достойнство срещу Черноморец. Добра победа за тима на Херо, под негово ръководство бургазлии се стремят да дават всичко на терена и резултатите не закъсняха.

Локомотив Пловдив са на обратния полюс спрямо адаша от София. На Лаута като че ли тръгнаха нещата. Ценна победа срещу много корав съперник като Черно море.

Славия си знае своето. Взе точка от Лудогорец и в следващия мач не може да бие Етър. Това е Славия. Имат добри играчи, но все нещо не им достига. Надявам се скоро отново да заиграят, както в началото на сезона. В Търново могат само да се радват на точката.

Нов силен мач за Литекс, младите момчета на Стоичков отново избухнаха. Играят добър футбол, но лошото е, че са непостоянни и криволичат. Може би е нормално предвид младостта на отбора.

В Перник май забравиха стачките и показаха, че могат да играят. Миньор обаче няма да цъфне и върже, то е ясно. Отбор, който опорочи и миналото първенство, и сегашното, няма място в „А” група. Като няма гаранции за бюджета, влизането в схеми е неизбежно. Само така свързват двата края", завършва своя анализ изпълнителният директор на ЦСКА.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки