Без български отбор в топ 300 на клубната ранглиста

Лудогорец 309-и, Левски 431-и

Без български отбор в топ 300 на клубната ранглиста

Лудогорец и Левски се отдалечават все повече от топ 300 на световната клубна ранглиста, която беше обновена официално днес.

Разградчани са 309-и в класацията, която се изготвя от Международната федерация за футболна история и статистика. Шампионите са най-предно класираният български тим със 74 точки, но търпят изоставане от предния месец, когато бяха 303-и. В класирането около българския шампион са отбори като Пактахор Ташкент, Персеполис Техеран, Ал-Шорта Дамаск и Металург Рустави. Левски са в още по-незавидно положение и се намират на 431-а позиция. Това е сериозен спад в сравнение с 396-ото им място в миналото издание на ранглистата.


Водач в класацията остава Барселона, а зад него е преследвачът му и в Ла Лига Атлетико Мадрид. Трети са Бока Хуниорс, а изненадващо четвърти се нареждат изпадналите в сериозна криза Челси. Пети е Байерн Мюнхен, а десетката допълват Универсидаде де Чили Сантяго, Реал Мадрид, Коринтианс, Атлетик Билбао и Олимпик Лион.

Точки в ранглистата клубовете печелят от представянето си във вътрешните шампионати и участието си в турнирите за националните купи, както и в международните турнири. Заради различните формати на първенствата и купите по света, статистиците от Международната федерация по футболна история и статистика са изработили класификации, според които раздават точките. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки