От ДК обясниха защо точно са глобили Херо, стана ясно, че пресаташето на БФС ги е сезирал

„Това не е наказателна акция срещу Херо, най-малкото пък точно срещу него”, каза председателят на ДК към БФС

От ДК обясниха защо точно са глобили Херо, стана ясно, че пресаташето на БФС ги е сезирал

Председателят на Дисциплинарната комисия към БФС Юрий Кучев обясни защо старши треньорът на Черноморец (Бургас) Димитър Димитров-Херо бе санкциониран с глоба от 5 000 лв.

Както вече съобщихме, наставникът на „акулите” коментира солената санкция и в понеделник, като сподели, че според него от БФС искат„по този начин да затворят устите не само на мен, но и на всички треньори и занимаващи се с футбол хора”.

„Това не е наказателна акция срещу Херо, най-малкото пък точно срещу него”, сподели по този повод Юрий Кучев.  „Той е наказан за думите, тук цитирам точно:

„Българският съдия е нещо гадно, мръсно и поръчково. Всичко това става със съгласието на Съдийската комисия и БФС. Ако искат, съдиите могат да бъдат принципни, но…”

Не може да се слагат всички български рефери под един знаменател. Ние разбираме, че някои неща могат да се кажат в момент на силни емоции, но не може да се говори по този начин за нашите арбитри”, обясни председателят на ДК към БФС, който отказа да назове кой точно е сезирал комисията относно изказването на Херо.

Впоследствие обаче се разбра, че това е сторил пресаташето на централата Павел Колев.

„Това е една нормална процедура във футболния съюз. Когато една институция функционира и организира мачове, както ние, си има хора, наблюдаващи длъжностните лица. Много често медиите оповестяват неща, които съдийските наблюдатели и делегати пропускат да отбележат в своите доклади. Моят отдел сезира ДК, а за тези, които искат това да съм аз, ще кажа, че наистина бях аз”, сподели впоследствие Колев в ефира на Канал 3.

„Аз не знам даже къде го е казал, но неговото изказване бе препечатано във всички медии. Проблемът е в културата и в манталитета. Нямаш право да говориш по този начин. Не искаме да се затваря устата на един човек. Искам обаче да попитам Димитър Димитров, който е много уважаван от мен човек, ако някой каже същото нещо, но заменим думата „съдия” с „треньор”, как ще се почувства той? Според него, всички съдии ли са „гадни, мръсни и поръчкови”.

Един млад човек, който иска да стане съдия, дали ще иска още, след като постоянно е облъчван от подобни твърдения. Човек трябва да мисли 10 пъти и тогава да говори, особено като служи за пример. Освен това, той не е единственият треньор, който е глобен по този начин. Той трябваше да бъде няколко пъти глобен, защото е малко по-темпераментен. Например Атанас Джамбазки (треньор на Монтана) е глобен с 4000 лв. и си ги е платил. Георги Павлов, някакъв директор е в ЦСКА (търговски), също е глобен. Тодор Батков, собственик на Левски, също е глобен”, допълни пресаташето на БФС.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки