БФС отказа преиграване на Ботев - Лудогорец

Преместиха Лудогорец - Монтана за 16:00 часа

Спортно-техническата комисия към БФС, взе решение на днешното си заседания, сблъсъкът между Ботев (Пловдив) и Лудогорец от 14-ия кръг да не се преиграва, тъй като няма основание за подобно нещо.
 
Както е известно, двубоят завърши 1:0 в полза на "орлите", като главният рефер Таско Тасков не отсъди дузпа в полза на "канарите" и им отмени гол от несъществуваща засада на Иван Цветков в края на двубоя.
 
От ръководството на шампионите пуснаха молба до футболната централа затова, но тя не бе уважена. "Няма нарушение, заради което да вземем такова решение. Няма формално нарушение на правилника. Нека да оставим съдиите намира, за да си вършат работата на спокойствие и да не ги притесняваме. И те са хора и грешат, ние също грешим. Нормално е", каза Маринов.
 

Друго решение на СТК от днес е, че двубоят от 15-ия кръг в „А“ група между Лудогорец и Монтана бе изместен с два часа. Той ще се предава по телевизията и затова ще се играе в събота от 16,00 ч., вместо от 14,00 ч.

БФС констатира и прекратяването на договора на Роберто Флориано с Ботев (Враца).

"Спортно-техническа комисия

 
Решение -04.12.2012г.
 
 - Спортно–техническата комисия при БФС след като  разгледа молбата на ПФК „Лудогорец”, съгласието на ПФК „Ботев” Пд и становище от Съдийската комисия при БФС, не установи причина поради която срещата от ХІV – ти кръг на „А” ФГ да бъде преиграна и невлиза по никакъв начин в условията на чл.21, ал16 от „Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2012/2013 година”. Решението на Съдийската комисия при БФС е, че в срещата няма формално нарушение на правилата на играта футбол която да влияе на крайния резултат, а има фактически грешки на длъжностни лица в срещата за което същите поемат своята отговорност.
Срещата е изиграна по правилата на играта футбол и полученият резултат в нея е окончателен.

- Поради директно излъчване по TV + срещата от ХV-ти кръг на „А” ФГ между отборите на  ПФК „Лудогорец” и  ПФК „Монтана” ще се играе  по програма на 08.12/събота/2012 вместо от 14.00 часа от 16.00 часа.

- СТК констатира едностранно прекратяване на договора на Роберто Флориано с ПОФК „Ботев Враца ” считано от 29.11.12
 
                                               Секретар СТК:
                                                                           /Н.Михайлов/"

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки