Астън Вила започна преговори със Стилиян Петров за нов договор

Добрите игри на Стенли с екипа на Астън Вила са на път да бъдат възнаградени.

Мениджърът на Астън Вила Мартин О’Нийл потвърди, че клубът ще предложи нов договор на Стилиян Петров, съобщава „Скай Спортс”. Българинът, който пропусна последните 2 срещи на тима заради контузия, се представя отлично от началото на сезона и според О’Нийл е заслужил удължение на своя договор.

„Мисля, че Стилиян се справя много добре. Надявам се на няма проблеми около новия му договор. Остават по-малко от 20 месеца до изтичането на неговия контракт, но според мен той вече се превърна в основна фигура в нашия отбор и дори ни липсваше в последните 2 срещи”, заяви О”Нийл.

Българинът премина в тима на Астън Вила от Селтик през лятото на 2006 година, но му отне известно време да се адаптира към английския футбол. В последните 12 месеца Стелни показа сериозно израстване в играта си и се превърна в твърд титуляр за отбора от Бирмингам.

„Вече много по-рядко Стилиян губи единоборство в средата на терена и все повече помага в организирането на играта. Винаги съм искал от него играта, която показваше в Селтик, макар и да знам, че в Англия е много по-трудно. Единственото, което му липсва до момента са головете, но при офанзивната игра на Гарет Бари и Ашли Йънг, той остава по-често в нашата половина. Въпреки това той задържа много добре топката и е много силен при отнемането и. Стилиян се превърна във важна част от нашия отбор и се надявам час по-скоро да подпише нов договор”, завърши бившият наставник на Стенли в Селтик.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки