Краят на една ера! Скоулс и Гигс се пенсионират в края на сезона

Фърдинанд също може да не играе в Юнайтед от лятото

Краят на една ера! Скоулс и Гигс се пенсионират в края на сезона
Пол Скоулс планира да се пенсионира веднъж завинаги. Според „Дейли Мейл” ветеранът ще окачи бутонките през лятото. Халфът е казал на приятели, че възнамерява да се оттегли през май и че този път няма да се върне, пише изданието.
 
Освен това мениджърът на „червените дяволи” сър Алекс Фъргюсън е изправен пред вероятността да се раздели с друга своя легенда. Очаква се Райън Гигс да напусне своя единствен клуб също идното лято.
 
Мениджърът е наясно, че защитникът Рио Фърдинанд все още не е дал публична индикация, че желае да удължи договора си, спекулира „Дейли Мейл”. И тъй като капитанът Неманя Видич страда от проблеми в коляното, Фъргюсън вече започна да търси начини за освежаване на своя отбор.
 
Наскоро, например, шотландецът изпрати скаути да гледат оценявания на 15 млн. паунда аржентински защитник Езекиел Гарай в игра за португалския Бенфика срещу Спортинг (Лисабон) и Олянензе.
 
Също така той следи изявите на норвежкия национал на Молде – централния бранител Вегард Форен.
 
Бившият играч на Реал (Мадрид) Гарай трябва да бъде продаден от Бенфика идното лято, тъй като в португалската столица изпитват затруднения с изплащането на заплати. Бившият му клуб в Мадрид има право на половината от трансферната сума, независимо каква е тя. Гарай има 11 участия за своята страна. Той е следен и от Ювентус.
 
Що се отнася до Скоулс, той се отказа от футбола в края на сезон 2010-2011, но изведнъж се завърна в Юнайтед през януари тази година. По-късно той беше убеден от Фъргюсън да остане и този сезон, като досега игра 13 пъти. Въпреки това, 38-годишният футболист смята, че влиянието му на терена се топи и е казал пред свои близки през последните седмици, че може да дава толкова, колкото може.
 

Остава да се разбере дали Фъргюсън ще се опита да накара един от своите най-доверени бойци да изкара още един сезон. Уелсецът Гигс е с година по-възрастен от Скоулс и също има едногодишен договор. Той игра само осем пъти във Висшата лига този сезон и влиянието му на терена спадна значително през последните месеци.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки