Надал има сериозни проблеми с колената, твърди шефът на ITF

Световният номер едно в мъжкия тенис Рафаел Надал (Испания) страда от сериозен физически проблем, заяви пред група представители на медиите в Шанхай президентът на Международната федерация по тенис (ITF) Франческо Ричи Бити

Надал има сериозни проблеми с колената, твърди шефът на ITF

Световният номер едно в мъжкия тенис Рафаел Надал (Испания) страда от сериозен физически проблем, заяви пред група представители на медиите в Шанхай президентът на Международната федерация по тенис (ITF) Франческо Ричи Бити. "Надал има много сериозен проблем", каза Ричи пред агенция ДПА.

Испанецът отказа да участва във финалния турнир за сезона Мастърс къп в Шанхай и във финала на турнира за купа Дейвис, където Испания среща Аржентина от 21 до 23 ноември. Той страда от сериозни проблеми в колената.

"Видях доста изморен още на Олимпийските игри в Пекин. Той направи невероятен полуфинал срещу Новак Джокович. Това бе един от най-добрите мачове тази година. Надал спечели, защото е голям играч и борец. На финала на Олимпиадата той игра със 70 процента от възможностите си, но това му бе достатъчно, за да спечели златния медал", добави Ричи Бити, който твърди, че е приятел с испанския левичар.

Според президентa на Международната федерация финалната среща за Davis Cup ще бъде доста оспорвана, но Аржентина е фаворит в отсъствието на Рафаел Надал. "Съжалявам, че Надал няма да играе, защото той е мой приятел, страхотен тенисист и невероятен човек, който популяризира великолепно нашия спорт", заяви в заключение Ричи Бити.

 

Информацията е на racketi.com

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки