Ще успеят ли Уейн и Майкъл да донесат рекордна титла за Юнайтед? - Ключът е Дими

Изданието "Сокърленс" публикува обширен анализ относно неочаквания трансфер на Майкъл Оеун в Манчестър Юнайтед.

Ще успеят ли Уейн и Майкъл да донесат рекордна титла за Юнайтед? - Ключът е Дими

Изданието "Сокърленс" публикува обширен анализ относно неочаквания трансфер на Майкъл Оеун в Манчестър Юнайтед. В материала се пита дали британецът ще се сработи достатъчно добре с Уейн  Рууни и ще може ли едно такова нападение да докара нова, рекордна титла за Юнайтед. Отговорът, според автора, се крие в един ключов фактор - и той е Димитър Бербатов.

"Преди четири седмици аз играех на Football Manager и бях в дилема как да заместя Тевес и Роналдо. С 80 милиона лири в банката, парите не бяха проблем. Въпросът как да доведа правилният играч беше много по-труден от това колко трябва да платя.

Минавайки покрай разширения списък с имена, се появиха очаквани футболисти – Бензема, Рибери, Ибрахимович. Изведнъж обаче луда мисъл мина през главата ми – защо да не се спра на Майкъл Оуен? Несъмнен талант, чудесен голмайстор, англичанин и всичко това без нищо. Аз се забавлявах над тази мисъл за няколко секунди, докато не се засмях и си казах: всички знаем, че Майкъл е свършен.

На 1 юли обаче „Дейли Мейл” излезна с ексклузивна новина, че Майкъл Оуен води преговори с Фърги. Би ли рискувал той там, където аз дори не посмях? Няколко дни по-късно ние разбрахме, че отговорът беше – „да”.

Сега Майкъл Оуен официално е играч на Манчестър Юнайтед и ние си задаваме въпроса – „Може ли да се случи” или „Ще проработи ли”?. Отговорът има два компонента. Първо – ще остане ли здрав, без контузии. Нека да предположим, че контузиите на Майкъл са в миналото и той няма да има проблеми с това. Тогава минаваме на втория въпрос. Ще пасне ли Майкъл на нашата система?


Пресата фокусира вниманието върху възстановяването на партньорството между Рууни и Оуен, което започна толкова блестящо за Англия. Действително, на Евро 2004 в един момент изглеждаше, че то е възможно да изведе националния отбор към славата, докато Уейн не си счупи крака и за него турнирът преждевременно свърши.

Мисля, че с право мога да кажа, че въпреки благоразумното възстановяване на техния дует, партньорството им не стана такова каквото всички очакваха. Може ли тази прогноза в крайна сметка да намери своето изпълнение в Юнайтед?

Лично аз имам своите съмнения. Моето най-голямо притеснение е, че Уейн и Майкъл са абсолютно еднакви играчи в момента. Отидоха си дните, когато цялата сила на Майкъл тежеше върху раменете на последния защитник. Неговата най-добра игра в Нюкасъл беше, когато Кигън го поставяше зад двамата нападатели. Това обаче в момента е проблем, тъй като тази е любимата позиция на Уейн. За нея той беше достатъчно ясен, че иска да си я върне отново, след като миналата година игра далеч вляво. Като резултат не мисля, че ще видите Уейн и Майкъл заедно много често този сезон, което ни води до Димитър Бербатов.

Не е тайна, че Дими не впечатли последния сезон. Въпреки няколкото момента на гениалност и невероятния му талант да пази топката и срещу най-добрите защити, той определено изглеждаше, че не играе на своята позиция. Колко добро е да задържиш топката, да подадеш брилянтен пас на крилото, когато няма кой да завърши подаването в наказателното поле?

Дали този стил на игра не ме кара да мисля, че Оуен и Дими могат да изковат страхотно партньорство помежду си. Докато миналата година нямаше кой да завърши топките от положенията, които създаваше Дими, сега има човек, който може да оползотворява всички шансове. Имаме чист голов бракониер, който не пропуска именно такива, създадени от другите, шансове!

Разбира се, не само Оуен ще капитализира положенията, създадени от задържащата и творяща игра на Бербатов. Рууни показа в националния отбор, че когато получи топката на опасна позиция, той е повече от добър да оползотворява такива шансове.

Ако Юнайтед се върне на традиционната схема 4-4-2, както се очаква, тогава свързващата игра на Бербатов, заедно с хищническите инстинкти на Майкъл и Уейн ще доведе до решително относно шансовете на тима да защити титлата си.

Така че, докато феновете на Англия се надяват трансферът на Оуен да изгради партньорство, което да докара световната титла през 2010 г. у дома, е много по-вероятно ситуацията, в която Оуен и Рууни на ротационен принцип да взимат ползите от играта на Берба, подкрепен от Нани и Валенсия.

Майкъл Оуен в Манчестър Юнайтед – толкова невероятно преди две седмици, а на края на сезона може да се питаме – „Защо не се случи по-рано?”.

Добре дошъл на „Олд Трафърд”, Майкъл 

 

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Коул Палмър се връща за Челски

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки