Диа Евтимова срещу Каролине Возняцки в Одензе

Националката за Fed Cup Диа Евтимова се класира за първия кръг на силния турнир по тенис в Одензе (Дания) с награден фонд 100 000 долара.

Диа Евтимова срещу Каролине Возняцки в Одензе

Националката за Fed Cup Диа Евтимова се класира за първия кръг на силния турнир по тенис в Одензе (Дания) с награден фонд 100 000 долара. 21-годишната хасковлийка загуби в третия кръг на квалификациите от Сара Боруел (Великобритания) с 0:6, 2:6, но влезе в схемата като „щастлива губеща”.

Евтимова ще играе тази вечер в залата в Одензе срещу първата в схемата Каролине Возняцки. 18-годишната датчанка е най-прогресиращата състезателка през този сезон в света. В момента тя е №12 в ранглистата, а завърши 2007 година като 60-а. Блондинката спечели първите си три титли от WTA този сезон. Това стана в Токио, Ню Хевън и Стокхолм. Возняцки беше у нас миналата година като част от състава на Дания за Fed Cup. Скандинавката игра два пъти срещу Цветана Пиронкова тази година – в Маями и в Ийстбърн, и я победи в по два сета. Каролине не се е срещала с 441-ата в света Евтимова.

Поставената под №7 хасковлийка победи в квалификациите първо без проблеми участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Виктория Роде-Багер с 6:1, 6:1. След това 21-годишната националка се справи и с Шарлен Ванест (Франция) след 6:4, 4:2 и отказване на съперничката й заради травма.

Информацията е на racketi.com

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки