Кобрата: Оставам в аматьорския бокс, но не се знае до кога

Европейското първенство трудно започна, трудно свърши , важно е, че свършихме работа. Първият мач и финалът бяха най-тежки, защото във финалния двубой физически вече бях поизчерпан, заяви европейският шампион по бокс за аматьори от последното проведено първенство на Стария континент Кубрат Пулев на пресконференция в пресклуб „България”, предаде репортер на Novsport.com.

Кобрата: Оставам в аматьорския бокс, но не се знае до кога

Европейското първенство трудно започна, трудно свърши , важно е, че свършихме работа. Първият мач и финалът бяха най-тежки, защото във финалния двубой физически вече бях поизчерпан. Toва заяви европейският шампион по бокс за аматьори от последното проведено първенство на Стария континент Кубрат Пулев на пресконференция в пресклуб „България”, предаде репортер на Novsport.com.  На проявата присъстваха още президентът на Българската федерация по бокс Марин Димитров, старши треньорът на националния ни отбор Петър Лесов и другият ни медалист от първенството на Европа – Детелин Далаклиев.

„Този път тренирахме по-малко, но качествено и за около 25 дни успяхме да направим това, което друг път сме правили за месеци. Малкото време за подготовка дори ни предпази от скандали, за тях нямаше време”, допълни в типично свой стил Кобрата.

Боксьорът ни в най-тежката категория при аматьорите се оплака от организацията на първенството в Ливърпул. „Искаха да ме гонят от хотела, трябваше да се храним в определен час, който не беше съобразен с нашите мачове”, поясни Пулев.

„Засега оставам в аматьорския бокс, но не се знае до кога. Имам оферти от няколко мениджъри, за това да се включа в битките на професионалния ринг. Това е нещо, което чакам от три години, но засега повече не мога да кажа”, заяви Кубрат Пулев.

Той не е сигурен дали ще се боксира на турнира „Странжата”, който ще се проведе от 25 февруари до 1 март 2009 година в Пловдив.

За европейската си титла на първенството в Ливърпул освен премии от ДАМС, Пулев ще получи и премия от федерацията по бокс, която все още не е ясна като сума.

„Вероятно премията ще е в размер на 10 000 лева, но може и повече”, информира президентът на федерацията Марин Димитров. Той каза още, че УС на федерацията ще обмисли и увеличаване на заплата на Кобрата, ако той реши да остане.

"За мен съм си шампион, въпреки че винаги ще се помнят първите, а не вторите”, заяви сребърният медалист Детелин Далаклиев.

„Вече всичко мина. Сега малко ще починем и започваме отново тренировки. От дълго време ме мъчат проблеми с кръста. Преди да замина за еврошампионата стана ясно, че трябва да се направи магнитен резонанс. Има вероятност да съм с дискова херния. Болката ми пречи на тренировки и на официални мачове", допълни боксьорът, който ще получи шампионска премия от Българската федерация по бокс.

Старши треньорът на националния отбор - Петър Лесов, подчерта, че за пръв път обстановката преди шампионата е била толкова спокойна.

„Видя се колко малко му трябва на Кубрат, аз и на ринга му казах, че Господ го възнаграждава за това, че се е готвил съвестно. Детелин загуби мача си заради съдиите от Русия и Швеция. От шведите го очаквах, но от руснаците – не”, заяви наставникът.

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки