Левски измести ЦСКА от върха след 2:0 в Перник

Левски измести ЦСКА от върха в класирането на „А” група, след като успя да победи Миньор с 2:0 в Перник. Двубоят от 14-ия кръг на шампионата се игра на стадион „Миньор”, а в герой за „сините” се превърна Георги Иванов – Гонзо.

Левски измести ЦСКА от върха след 2:0 в Перник
Левски измести ЦСКА от върха в класирането на „А” група, след като успя да победи Миньор с 2:0 в Перник. Двубоят от 14-ия кръг на шампионата се игра на стадион „Миньор”, а в герой за „сините” се превърна Георги Иванов – Гонзо. Нападателят откри резултата в 44-ата минута, а в 63-ата направи 2:0. Така Левски вече има 30 точки в своя актив, а ЦСКА е с 28. Шампионите имат шанс да си върнат първата позиция, ако успеят да победят Литекс в дербито на кръга, което започва от 16:00 часа на стадион „Българска армия”.

Домакините от Перник  първи направиха по-опасна атака още в 4-ата минута, когато Петров центрира в наказателното поле, но защитата на Левски съумя да изчисти топката. В 10-ата минута нападателят на Левски Жоазиньо пробва шут извън наказателното поле, но ударът бе твърде слаб, за да затрудни вратаря на Миньор. Само две минути по-късно Тасевски центрира към Гонзо, но ударът на последния не затрудни стража Иванов. Футболистите на Емил Велев сътвориха първата си по-сериозна опасност в 17-ата минута, когато Владимир Гаджев стреля от дистанция и Иванов изби топката в корнер.
В следващата минута страстите на стадиона се разгорещиха, когато Дарко Тасевски бе уцелен със снежна топка, докато се запътваше към флагчето за изпълняване на корнер. В 30-ата минута Лусио от гостите получи жълт картон за нарушение пред наказателното поле, след което Валмир пробва силен удар, но Петков боксира.  След положението последваха силни минути за "сините" и резултатът не закъсня. В 44-ата минута Жоазиньо проби отляво, навлезе в наказателното поле на Миньор, подаде прострелно и Гонзо засече топката във вратата на домакините, като изведе Левски напред в резултата. В следващата минута футболистите на Миньор пропуснаха уникален шанс да изравнят, след като Хазуров изскочи пред защитата на Левски, Минев и Петков се разминаха и Трифонов направи уникален пропуск.

През втората част първата атака бе дело на отбора на Миньор, когато в 47-ата минута Василев отправи изстрел от границата на пеналта, но Петков спаси. Последваха силни минути за състава на Левски, като в 63-ата минута Балтанов отправи диагонален шут към вратата на домакините, но Иванов боксира топката. В следващата минута Зе Соарес намери Тасевски, който с пета пусна към Гонзо и последният отбеляза втория гол в полза на „сините”. След гола последваха по две смени и в двата отбора. За състава на Миньор в игра се появиха Руменов и Динков, на местата на Станкоев и Мутафов. За Левски Мирослав Иванов и Николай Димитров смениха Зе Соарес и Жоазиньо.
В 73-ата минита съдията отсъди нарушение в полза на Левски и Гаджев пробва директен обстрел, но Иванов спаси. В 78-ата минута Жеан Карлос влезе в игра на мястото на Гаджев и това бе третата смяна на Емил Велев. По играта на терена си личеше, че домакините се предадоха след втория гол на Георги Иванов и определено разочароват в играта през второто полувреме. В 83-ата минута Ристосков отсъди фаул в полза на Левски, който бе изпълнен от Николай Димитров, но защитник на домакините изчисти. До края на мача двата отбора не успяха да си вкарат повече попадения.

МИНЬОР: 99. Ив.Иванов - к, 3. Делиминков, 5. Василев, 6. Дюлгеров, 7. Валмир (46 Господинов), 8. Трифонов, 15. Мутафов (66 Динков), 19. Петров, 20. Станков (65 Руменов), 21. К.Хазуров, 26. Ашимов
ЛЕВСКИ: 1. Петков - к, 30. Балтанов, 14. Минев, 23. Бистрон, 25. Вагнер, 8. Сърмов, 45. Гаджев (78 Жеан Карлос) , 22. Тасевски, 21. Зе Соарес (66 Мирослав Иванов), 9. Г.Иванов, 10. Жоазиньо (72 Николай Димитров).

 

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки