Без атака Славия посреща Черно море в ''Овча купел''

Славия посреща Черно море в последен мач от 14-ия кръг на „А” група. Двубоя ще се играе днес от 14 часа на стадион „Овча Купел” в столицата. Зарядът на двубоя не е малък. Славия има ярка нужда от точки, като се има предвид 10-то място на отбора. Евентуална победа би изкачила тима на Стевица Кузмановски до 6-ата позиция.

Славия посреща Черно море в последен мач от 14-ия кръг на „А” група. Двубоя ще се играе днес от 14 часа на стадион „Овча купел” в столицата. Зарядът на двубоя не е малък. Славия има ярка нужда от точки, като се има предвид 10-то място на отбора. Евентуална победа би изкачила тима на Стевица Кузмановски до 6-ата позиция.

Гостите от Черно море пък вече показаха, че нямат проблем с гостуванията на софийските отбори, след като направиха 1:1 с ЦСКА на „Армията”. Черно море се намира на 6-ата позиция в класирането и евентуална победа би доближила тима максимално до тройката и зоната на евротурнирите.

В предстоящия двубой проблемите за Славия са повече. В нападение почти няма кой да играе. Дениран Ортега отново е контузен, Тодор Колев също има проблеми. Поради тази причината и схемата на игра на „белите” ще бъде с един нападател заради контузиите. Сърбинът ще играе с повече халфове, които да могат рязко да се включват и в нападение, за да компенсират малкото нападателна мощ.

Дефакто Черно море излиза, че ще играе по-нападателно. Никола Спасов ще заложи на 4-4-2. Интересното е, че именно той като футболист носци последната победа на варненци в ‘’Овча Купел’’ през сезон 1983/84, когато неговият отбор бие с 2:1.

Единственият въпрос пред Спасов е във дясната зона на защитата, където ще трябва да избира межбду Станислав Стоянов и Александър Александров – Сашо. Опитния Милен Петков пропуска мача, както и Георги Андонов, Петър Костадинов и Владимир Костадинов.

Двубоя е с начален час 14,00 и ще бъде предаван пряко по Ринг ТВ.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки