Майкъл Джонсън: Юсейн Болт трябва да бяга и на 400 метра

Според четирикратния олимпийски шампион и световен рекордьор в дисциплината на 400 м Майкъл Джонсън, Юсейн Болт, трикратен олимпийски шампион и носител на световните рекорди в дистанциите на 100, 200 и 4х100 м щафета, трябва да се състезава и в бягането на 400 м

Според четирикратния олимпийски шампион и световен рекордьор в дисциплината на 400 м Майкъл Джонсън, Юсейн Болт, трикратен олимпийски шампион и носител на световните рекорди в дистанциите на 100, 200 и 4х100 м щафета, трябва да се състезава и в бягането на 400 м, защото така той ще има шанс да подобри върховото постижение и в тази дистанция.

„Няма да отричам, не очаквах, че Болт ще успее да подобри времето ми на 200-те метра в Пекин. Той е потресаващо талантлив. В спринта уникален талант, като неговия, се изявява на всеки 15-20 години, а той е именно такъв. Такъв е животът, няма нищо страшно в това, че не съм най-бързият човек на 200 м. За мен главното постижение бе да успея да поставя рекорд, а не колко дълго ще се задържи като такъв – това е по-скоро въпрос на късмет. Вярвам, че вече Болт е посъветван да се замисли върху възможността да предизвика най-доброто време и на 400 м”, заяви Джонсън.   

Още от Лека атлетика

Международният олимпийски комитет препоръча реабилитиране на спортистите

Кимбърли Гарсия Леон подобри върховото постижение на 35 километра спортно ходене

Ето и подробностите

Фосбъри обърна хода на историята в скока на височина

Божидар Саръбоюков остана на сантиметри от медал в Истанбул

Поне това загатна знаменитата българка

Българката не успя да премине квалификацията на скок дължина

От 18:00 часа тази вечер е квалификацията на скок височина при мъжете с участието на Тихомир Иванов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки