Левски отстрани Локомотив (Сф) за Купата на България след продължения

Левски отстрани Локомотив (София) в 1/16 финалите за Купата на България. В драматичен мач „сините” успяха да вкарат победното попадение в 110-ата минута на двубоя, в който имаше добър футбол. Мачът бе посетен от около 1500 души.

Левски отстрани Локомотив (Сф) за Купата на България след продължения
Левски отстрани Локомотив (София) в 1/16 финалите за Купата на България. В драматичен мач „сините” успяха да вкарат победното попадение в 110-ата минута на двубоя, в който имаше добър футбол. Мачът бе посетен от около 1500 души. Спорни моменти имаше само в началото. Макар че Левски бе малко по-активният отбор, „сините” бяха спасени от главния съдия Стефан Спасов, който първо бе напсуван от Георги Иванов, за което футболистът получи само жълт картон, а след това не даде втори жълт картон на Гонзо за очевидна симулация.

В сблъсъка Левски разчиташе на силната игра на Жоазиньо по лявото крило и Тасевски в центъра. Напред изнезен бе Гонзо, който трябваше да чака голов пас.

Локомотив пък разчиташе на компактна игра и контратаки с малко отворени пространства за противника.

Първата по-опасна възможност за гол дойде в 26-ата минута, когато Жоазиньо бе изведен хубаво от Дарко Тасевски, но си поведе дълго топката и Бонджулич улови.

Десет минути по-късно при първата си удобна възможност, Локомотив поведе. След корнер топката стигна от Иван Пасков, който с глава вкара.

Веднага след това Левски изравни. Дарко Тасевски поде атака, премина Дарко Савич и бе спънат доста ненужно в наказателното поле от Бонджулич. Зад топката при изпълнението на дузпата застана Жоазиньо, който би, но ударът му бе хванат от стража на Локомотив. При падането си обаче вратарят сякаш изпусна хлъзгавата топка, която се приплъзна и влезе във вратата за 1:1. След гола Бонджулич не вярваше, че е изпуснал топката.

До края на полувремето Левски опита да вкара и втори гол след няколко статични положения.
След по-силна първа част за Левски, през втората Локомотив изравни играта.
В 58-ата минута Христо Златински направи непростим пропуск, след като не успя да вкара топката във вратата от 2 метра. След това постепенно домакините взеха инициативата и натиснаха съперника си. В последните минути на мача към Георги Петков бяха изсипани куп центрирания, но защитата на Левски успя да се справи.

В даденото от съдията Стефан Спасов продължение Давид Бистрон изпусна много чисто положение след центриране, когато стреля с над вратата с крак от няколко метра.
Треньорът на Локомотив Драгомир Окука направи и трите си позволени смени и така използва правото си за корекции в състава, докато Емил Велев остана с още една опция, която използва в 96-ата минута, когато Георги Христов влезе на мястото на Тасевски.

В продълженията Левски отново взе инициативата. В 103-ата минута Георги Иванов вместо да подаде на Николай Димитров стреля към Бонджулич, който спаси.

В 110-ата минута след центриране след центриране в наказателното поле, левият защитник на Локомотив Аделино Лопеш сгреши фатално и остави Николай Димитров сам. Футболистът намери веднага топката с хубав удар и вкара за 2:1.
До края на мача Левски продължи да пресира противника си. Последната възможност за домакините бе в 120-ата минута, когато Пасков от 22-23 метра стреля в стената.

Веднага след това реферът даде крайния съдийски сигнал. Утре е жребият за осминафиналите.
Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки