Днес назначават Силвано Пранди за треньор на националния oтбор по волейбол

Управителният съвет на Българската федерация по волейбол ще назначи днес официално Силвано Пранди за треньор на мъжкия национален отбор. Това ще стане на заседание в 13,00 в хотел "Радисън", съобщиха от волейболната федерация

Управителният съвет на Българската федерация по волейбол ще назначи днес официално Силвано Пранди за треньор на мъжкия национален отбор. Това ще стане на заседание в 13,00 в хотел "Радисън", съобщиха от волейболната федерация.
Междувременно стана ясно, че Силвано Пради – Професора ще кацне днес сутринта в София. Той ще се срещне с всички членове на УС на Българската федерация по волейбол и по всяка вероятност ще участва на пресконференцията след заседанието.
В дневния ред на УС на БФВ има само две точки – избор на нов национален треньор и приемане на нови клубове като членове на централата.
Другото събитие, което предстои във волейболам, е Общото събрание на федерацията, което ще се състои на 28 октомври в зала "Одеса" на гранд хотел Варна в курорта "Свети Константин и Елена". На заседанието ще бъдат направени структурни промени в организацията.

Дневен ред за редовното Общо събрание:
1. Отчет за дейността за олимпийския цикъл в периода 2005-2008
2. Основни насоки в дейността на БФВ за новия олимпийски цикъл в периода 2009-2012 година
3. Промени в устава на БФВ
4. Промени в състава на УС на БФВ
5. Организационни въпроси.

Кой е Силвано Пранди?

Силвано Пранди е роден в Сан Бенедето Белбо (Италия) на 13 ноември 1947 г. Започва кариерата си в елитния италиански волейбол още през 1976 г. като наставник на "Торино". В момента италианецът Силвано Пранди е старши-треньор на Бре Банка Ланути (Кунео), където от началото на новия сезон играе Владимир Николов.

В треньорската си кариера до момента Пранди е водел националния отбор на Италия в периода 1982-1986 г., с който печели бронзовите медали на Олимпиадата в Лос Анджелис през 1984 г. От 2005 година е треньор на Бре Банка Ланути Кунео. През миналия сезон Пранди класира Кунео на второ място в редовния сезон на Серия А1 в Италия. Досега като треньор е водил още отборите на:

1976-88 г - CUS Torino

1988-93 г.- Petrarca Padova

1993-99 г. - Piemonte Cuneo  

1999-01 г. -  Lube Banca Macerata

2001-04 г. – Torri Ferrara

2004-05 г. - Trentino

Пранди се ползва с изключителна популярност сред волейболните среди на Апенините. Заради уменията и познанията му е наречен „професора”.

В колекцията си на треньор Силвано Пранди има спечелени 4 титли на Италия, Купа на Европейските шампиони през 1980 година с Торино, 3 Купи на носителите на национални купи, две Купи на Италия, една Купа на Италия, една Суперкупа на Италия и две Суперкупи на Европа.

 

Още от Волейбол

Воденият от Мила Кьосева състав отстъпи в Румъния пред домакините с 0:3

Вижте подробности

Наставник на руския тим е Пламен Константинов

Вижте подробности

Вижте кое е последното ново попълнение

„Не тръгваме за Световното само с идеята да видим какво се случва“

Вики ще помогне в битките в Шампионска лига, НВЛ и Купа България.

„Доволен съм от момчетата, работим правилно при подрастващите“, коментира президентът на БФ Волейбол

Волейболистите ни загубиха от Италия финала в Словакия

Актуално

21:00 11/08 ЛЕВСКИ - ХАМРУН 2:5 след дузпи
21:45 11/08 СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки