Изненада: Свидетели срещу Коце Маца

Изненада: свидетели срещу Коце Маца", пише вестник "24 часа". На процеса срещу Костадин Хаджииванов в Аугсбург ще бъдат призовани свидетели,които ще се изкажат срещу петричкия бизнесмен. Това става ясно от обвинителния актсрещу Коце Маца, който преди седмица е бил връчен на обвинения. Съдът също го е получил и го е приел без възражения. Очаква се съдиите в Аугсбург да насрочат процес, но той едва ли ще започне тази година.

Изненада: свидетели срещу Коце Маца", пише вестник "24 часа". На процеса срещу Костадин Хаджииванов в Аугсбург ще бъдат призовани свидетели, които ще се изкажат срещу петричкия бизнесмен.
Това става ясно от обвинителния акт срещу Коце Маца, който преди седмица е бил връчен на обвинения. Съдът също го е получил и го е приел без възражения. Очаква се съдиите в Аугсбург да насрочат процес, но той едва ли ще започне тази година.

Освен че срещу българина ще се изправят свидетели, други изненади в обвинението няма. То повтаря мотивите от европейската заповед за задържане. Коце Маца ще бъде съден за нелегалното транспортиране на 4,5 млн. цигари. Камионът е бил заловен през февруари 2007 г. в Дувър. Засечен е обаче край Аугсбург и е проследен до Англия. До Коце Маца следователите стигнали, след като установили, че гръцкият шофьор на камиона докладва в България за пристигането на стоката в пристанището в Дувър.

Свидетелите са германски граждани. Става дума за разследвалите случая, които имат право да свидетелстват срещу обвиняемия, за да разкажат как са стигнали до извода, че именно той стои зад аферата. Адвокатът на Костадин Хаджииванов обаче се опитва да го освободи от предварителния арест предсрочно. Той ще подаде молба това да стане още преди Коледа. Но шанс петричанинът да излезе на свобода без процес на практика няма. Приемането на обвинителния акт означава съгласие на съда, че мотивите за ареста са сериозни, обясняват прависти. Въпреки това защитникът на Коце Маца е оптимист за изхода от съдебната битка, призна той пред "24 часа".

Още от БГ Футбол

Дуо от ДЮШ се готви със „сините“

„Не създадохме голови положения“, заяви треньорът на Ботев (Пд)

Карагарен с 2 гола, Сердюк и Умарбаев също бележат

Вечното дерби във футзала завърши с разгром

Президентът на БФС използва случая да пожелае успех и на всички родни рефери

Вижте подробности

Вижте подробности

"Червените" играят последна контрола от 13,00 часа

Халфът изведе Ботев (Пд) с капитанската лента в контрола

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки