Левски ще бъде шампион, убеден е Божидар Искренов

Легендата на Левски Божидар Искренов е убеден, че неговият отбор ще бъде шампион през този сезон, предаде репортер на Novsport.com.

Левски ще бъде шампион, убеден е Божидар Искренов

Легендата на Левски Божидар Искренов е убеден, че неговият отбор ще бъде шампион през този сезон, предаде репортер на Novsport.com

Бившият кандидат кмет на ДПС за район Подуяне участва в коледното тържество на "сините" организирано за Детско-юношеската школа, на която той е директор.

Той не пропусна да отбележи израстването на футболистите на клуба в последните няколко кръга. Гиби отказа да коментира треньорския пост в националния отбор, но отбеляза, че не трябва треньорът да поема цялата вина за всичко.

„Започнахме колебливо, но в последните пет кръга показахме много добра игра, израстване и добър колектив, което ме кара да бъда сигурен, че ще финашираме първи в края на първенството. В момента има много добро сработване между футболистите и старши-треньора. Отборът започва да показва облик и стил. Фалстартът в началото на есента и провалът в европейските турнири има комплексни причини -  не дотам добре изяснените отношения, силни медийни атаки срещу спортно-техническо ръководство, но радващото е, че нещата са преодоляни и вървят на добре", смята Искренов.

"Ситуацията около националния отбор наистина е доста сложна, но не може да обвиняваме само старши треньора. За мен футболистите в мача със Сърбия бяха меко казано демотивирани. Ако се преодолеят комплексните причини, които са и във футболисти и в ръководство, то тогава мисля, че все още имаме шанс да се класираме за финалите на световното първенство. Не е моя работа да казвам дали българин или чужденец да бъде треньор. Важното е кризата да бъде преодоляна в името на българския футбол. Много съм щастлив от длъжноста, която заемам в Левски. Децата, с които разполагаме, са много добри. Те имат чудесни качества и съм щастлив да работя с тях в името на бъдещето на Левски и българския футбол. Сред тези деца има голям потенциал и това ме кара да нямам никакви намерения да влизам в спортно-техническото ръководство на мъжкия отбор. Чувствам се щастлив с бъдещето на Левски", допълни още Гибона.

OЩЕ СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ В СЕКЦИЯ „ГАЛЕРИЯ”.

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки