Левски пожали Пирин "само" с 5:0 в срамен и много съмнителен мач за Гоце Делчев (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пирин буквално спря да играе след 35-ата минута, Генков се скъса да изпуска

Левски пожали Пирин "само" с 5:0 в срамен и много съмнителен мач за Гоце Делчев (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски победи Пирин (Гоце Делчев) с 5:0 в мач-реванш от 1/16-финалите за Купата на България, който отново повдига много въпроси относно феърплея в българския футбол. Тони Здравков застана за първи път край тъча след големите скандали в Левски, но срещата в Гоце Делчев бе белязана от неадекватната игра на домакините, които след 35-ата минута буквално спряха да играят и сякаш не бяха на терена. Цецо Генков се скъса да изпуска, но вкара два гола, още два добави Гари Родригес, а преди това Старокин бе открил резултата.

Левски бе спечелил първата среща с 4:0 и след днешния погром се класира за осминафиналите с общ резултат 9:0. Не разгрома в общия резултат, а срамната игра на Пирин ще хвърли нови сенки на съмнение върху отбора на Пирин, който вече на няколко пъти бе обвинен в уреждане на мачове.

Първата част ще се запомни с невероятните пропуски на Цветан Генков, който 5 пъти излезе сам срещу вратаря и не вкара нито веднъж.

С изключение на първите 5 минути, Левски изцяло контролираше събитията на терена през първата част.

Пламен Илиев се върна на вратата на мястото на Блажевич, но бе много неубедителен и сякаш притеснен. Още във втората минута Алехандро Перес върна към него, Пламен Илиев се размина комично и само можеше да благодари, че топката не бе в очертанията на вратата, иначе щеше да се получи нелеп автогол.

Драги Коцев би над целта, а Стоянов от невъзможен ъгъл с воле изпрати в публиката. Пламен Илиев пак не бе на ниво при далечен шут в 13-ата минута, но нямаше кой да се възползва от изпуснатата от него топка.

След 14 минути игра Миро Иванов проби отляво до аутлинията и бе бутнат от Драги Коцев в наказателното поле, но Николай Йорданов прецени, че няма дузпа и даде само корнер.

Ъгловият удар доведе до кратко меле, при което Вутов изпревари Гуцев, който се вряза в краката му и бе декориран в жълто. От този пряк свободен удар Гари Родригес центрира ниско и остро към вратата, Орлин Старокин бе изпуснат и от 6-7 метра засече в мрежата къде с крак, къде с кората за 1:0.

Генков бе изпреварен след пас на Родригес и защитник прати в корнер. Точно в средата на първото полувреме Мирослав Иванов хубаво изведе Антонио Вутов зад защитата, юношата на Левски финтира вратаря и когато остана най-лесното – да прати в опразнената врата – той се забави и Петър Лазаров със шпагат изби.

Борислав Цонев заложи за Вутов, но той без забавяне стреля на метър над вратата. Може би някъде в тези минути Пирин просто спря да играе и Левски започна да право каквото си поиска на терена.

В 38-ата минута Вутов елегантно изведе Генков сам срещу Абдиков, но от непосредствена близост таранът реши да завършва технично и Абдиков изби с пръсти прехвърлящия му удар.

Родригес поднесе на тепсия за Генков, но той се размина с топката. После Миро Иванов центрира отдясно и Генков сам срещу Абдиков отново не успя да го преодолее.

Точно преди почивката Гари Родригес чукна за Генков за пореден път сам срещу вратаря, но този път №9 на „сините” сякаш ядосан от предните си пропуски, с всичка сила стреля в тялото на Абдиков и пак последва само корнер.

След почивката Левски продължи да си разиграва коня и вкара куп голове, при които „зелената” защита сякаш изчезваше от терена.

Веднага след подновяването на играта Боби Цонев пое топката и от границата на пеналта по диагонала нацели ниско дясната греда, а Родиргес не успя да направи добавка.

В 48-ата минута Вутов подаде на Родригес и той съвсем сам пусна покрай излезлия да го пресреща Абди Абдиков за 2:0.

Цецо Генков счупи каръка в 54-ата минута след ново „изключване” на защитата. Гари Родригес центрира ниско отдясно, Миро Иванов и Генков бяха сами срещу един защитник, Деко пусна за деветката и Генков този път финтира добре вратаря, за да намери празната врата – 3:0.

Абдиков излезе 30 метра, за да покрие липсващата защита и да чисти пред крака на Родригес, а после Генков с петичка удари другия си крак, само за да види как Дъстли Мулдер от 5-6 метра стреля над целта.

Генков вкара нов гол, но той не бе зачетен след много спорна засада, която по-скоро не съществуваше.

Четвъртият гол обаче не закъсня. Станислав Ангелов навърза двамата централни защитници, бековете пак ги нямаше и Гари Родригес леко пусна покрай Абдиков по земя за 4:0 след 69 минути.

Само три по-късно Орлин Старокин центрира меко отдясно, а Генков като на тренировка бе оставен необезпокояван да вкара с глава от границата на вратарското поле за 5:0.

Костадин Ангелов остана без глас в опитите си да накара своя отбор да играе, но 11-те в зелено сякаш не го чуваха.

До края Левски не пожела да вкара повече голове и спечели само с 5:0 срещу своя противник, който в този мач повече беше фантом, отколкото реален съперник.

 

Крушарски: Когато изпуснеш питомното, гониш дивото колкото си искаш

"Защитата ни е идеална", обяви той

Томаш след загубата: Искам да се боря за шампион и да печеля купи

"Това не зависи изцяло от мен", заяви треньорът на Локо (Пловдив)

Костов: Много тегаво се работи в Левски

Треньорът на "сините" бе много доволен от успеха над Локо (Пловдив)

Цунами: Остана ни да играем за честта на Левски

Капитанът на "сините" отбеляза първото попадение срещу Локо (Пловдив)

Митков: За Левски е задължително да играе в Европа

Младият халф на "сините" изигра силен мач срещу Локо (Пловдив)

Шампионският отбор на Локо (Пловдив) се завърна на "Лаута"

Те бяха специален гост на домакинската среща с Левски

Черно море без Попов и Сула срещу Лудогорец

Вижте групата на "моряците"

Генчев: Концентрирани сме да завършим сезона без загуба

Треньорът на Крумовград бе изключително доволен след ремито с ЦСКА

Спортист (Своге) се спаси, но Черноморец (Бургас) и Черноморец (Балчик) изпаднаха

Вижте какво се случи в кръга

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки