Пенев със забележка към ФИФА

Любо остави Роналдо и Меси извън тройката за най-добър играч

Пенев със забележка към ФИФА
Селекционерът на футболните национали Любо Пенев написа забележка под анкетата си за треньор №1 и футболист №1 в света за 2013 г. Най-престижните индивидуални награди се излъчват в съвместна анкета на ФИФА и френското списание "Франс футбол" сред всички треньори и капитани на национални отбори и с гласовете на ограничен брой подбрани журналисти. 
 
"Исках в моя анкетен лист за най-добър треньор да поставя втори Диего Симеоне, който работи впечатляващо в Атлетико Мадрид - довери за "Труд" селекционерът на България. - Но ме информираха, че така вотът ми ще стане невалиден, защото бившият ми съотборник в мадридския тим не е сред 10-те номинирани. Странно, нали? Затова и написах забележка до ФИФА, че съм "леко изненадан" от пренебрегването на Симеоне." 
 
За Пенев номер 1 сред колегите му е Юп Хайнкес, постигнал требъл с Байерн (Мюнхен). Втори е поставил Юрген Клоп от Борусия (Дортмунд) и трети - сър Алекс Фергюсън (Манчестър Юнайтед). 
 
Пенев не е сам в критиката към ФИФА, въпреки че вероятно единствен е прибавил забележка към анкетата си. По света се чуха много мнения, че изграденият от Симеоне Атлетико е заслужил място на аржентинския спец в десетката.

Иначе Любослав Пенев не е човек, от когото можеш да очакваш да се включи в общия тон. Селекционерът е силен с мнението си, винаги аргументирано и изградено от собствени наблюдения и без да се влияе от това "какво мислят останалите".

Суперзвездите и голаджии Кристиано Роналдо и Лионел Меси не получават глас от Пенев във вота му за най-добър футболист в света за 2013 година. Селекционерите и капитаните на националните тимове участват в анкетата на ФИФА и списание "Франс Футбол". Преброяването излъчва кавалера на "Златната топка", считана от дълги години за индивидуален приз номер 1 във футбола.

Тройката на Пенев за най-добър играч е:
1. Франк Рибери (Байерн Мюнхен и Франция)
2. Роберт Левандовски (Борусия Дортмунд и Полша)
3. Филип Лаам (Байерн Мюнхен и Германия)

При вота на Ел Голеадор надделява не само оценката му по индивидуалния блясък на звездите. Футболът все пак не е тенис... Важни са и трофеите, спечелени през годината. Байерн и Борусия играха финал в Шампионската лига след фантастичен поход до мача на "Уембли", а баварците прибраха и трите трофея, за които влязоха в бой - титлата и купата в Германия плюс короната на Европа.

 
Кан коментира грешката на Нойер в Мадрид

"Част от бруталната съдба на вратаря"

Ас на Реал с фрактура, под въпрос за финала

Вижте подробности

Тръпката е на Острова: Невиждан в историята рекорд или изненадата на десетилетието?

Клубните първенства из цяла Европа изглеждат до голяма степен предрешени, но интрига все още има в един от най-силните шампионати

Барса сложи 500 млн. евро цена на един от талантите си

Пау Кубарси подписа нов договор

Само четирима треньори елиминирали Анчелоти на полуфинал

Сър Алекс е сред тях

Национал на България в топ 3 на Серия Б

Петко Христов с висока оценка в Италия

Алфонсо Дейвис: Срещу отбор като Реал Мадрид да водиш с 1:0 не е достатъчно

Вижте какво каза голмайсторът на Байерн

Белингам: Искам да повторя Зинедин Зидан

Вижте каво каза халфът на Реал Мадрид

Байер (Леверкузен) ще удари отново Рома

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки