НАЙ-ПОСЛЕ! Ливърпул си намери майстора, загуби в Мадрид (ВИДЕО+СНИМКИ)

Атлетико надхитри "червените" с гол почти от съблекалнята

НАЙ-ПОСЛЕ! Ливърпул си намери майстора, загуби в Мадрид (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ливърпул най-накрая си намери майстора. Тимът на Юрген Клоп загуби с 0:1 гостуването си на Атлетико (Мадрид) от 1/8-финалите на Шампионската лига. Голът отбеляза Раул Нигес. "Червените" не изиграха най-добрия си мач и ще трябва доста да се потрудят на реванша, за да не сдадат трофея, който вдигнаха именно на ст. "Уанда Метрополитано" в испанската столица. На всичко отгоре капитанът на Ливърпул Джорджън Хендерсън се контузи и трябваше да бъде заменен принудително.
 
 
Срещата започна перфектно за испанците. Те поведоха още в 4-ата минута, когато изпълниха корнер, топката се удари в крака на Фабино и попадна в непокрития Саул Нигес, който отблизо простреля Ализон за 1:0. 
 
Последва нова възможност за Атлетико. Удар по диагонала на Корея обаче не създаде проблеми на вратаря на Ливърпул. Гостите натиснаха в търсене на изравнителен гол, но вместо това можеха да получат още един в собствената си врата. В 20-ата минута центриране отляво тупна коварно и Анди Робъртсън в последния момент успя да изчисти топката. Пет след това Вирджил ван Дайк сгреши, Мората финтира Гомес и нанесе удар, който Алисон отрази. 
 
 
По-малко от минута по-късно Ян Облак пък подари топката на Мохамед Салах, който обаче подаде към Фирмино, който беше в явна засада. В 35-ата Салах отправи силен удар, но топката срещна тялото на Фелипе и излезе в корнер. 
 
В края на полувремето Мане имаше претенции, че е задържан в наказателното поле от Стефан Савич, реферът обаче прецени, че нарушение няма. Секунди преди рефърът да свири домакините имаха претенции за втори жълт картон на Мане. Според тях той е ударил съперников футчболист с лакът в лицето при опат да спечели въздушен двубой.
 
 
В 53-ата минута Трент Александър-Арнолд центрира като по учебник в наказателното поле, Симе Вършалко закъсня и Салах стреля с глава, но встрани от вратата. В следващите минути Ливърпул натисна, но така и не можеше да стигне чисто положение.
 
До 65-ата минута лидерът във Висшата лига още чакаше първия си точен удар в мача. В 67-ата Атлетико организира страхотна атака с два паса, при която Мората беше изведен на чиста позиция. Той обаче се засуети и Робъртсън успя да го блокира. 180 секунди по-късно Ренан Лоди отправи силен удар, но топката профуча покрай целта.
 
 
Секунди по-късно Ливърпул пропусна да изравни. Дивок Ориги намери Джордън Хендерсън, който от трудна позиция стреля, Облак замръзна, но топката премина покрай дясната греда.
 
До края не падна нов гол и Атлетико взе минимален аванс преди реванша.  
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
АТЛЕТИКО М: Облак, Върсалко, Савич, Фелипе, Лоди, Коке, Томас, Саул, Льомар, Корея, Мората
 
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън; Хендерсън, Фабиньо, Вайналдум, Салах, Фирмино, Мане
Треньорът на Арсенал хвали отбора преди дербито с Тотнъм

Вижте какво каза Микел Артета

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки